Na jučerašnjem testiranju na prisutnost koronavirusa nalaz je bio pozitivan kod 12 stanovnika Pakraca tako da od jutros imamo 27 aktivnih slučaja Covida-19, izvijestio nas je Marijan Širac, načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Pakraca. Prema njegovim saznanjima ne radi se o nikakvom posebnom žarištu već o raštrkanim pojedinačnim slučajevima. Potvrdu kao i dodatne informacije čekamo od epidemiologa dr. Ante Vitalije.

Inače na županiji je jučer bio ponovo jedan od crnih rekordnih dana, izvijestio je Stožer na službenim stranicama. Na posljednjem testiranju obrađeno je 147 uzoraka, od kojih je 66 pozitivnih što je izuzetno visokih 44 posto ili skoro svaki drugi. U županiji trenutno je aktivno 290 slučajeva zaraze korona virusom, 261 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 29 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 555 osoba.

Naslovna fotografija: Compas Lipik

Proboj virusa u Marino Selo

Virus je posebno prisutan u Domu za stari i nemoćne osobe u Marinom Selu. Ravnateljica GD CK Pakrac Danijela Kiš nam je potvrdila da je na jučerašnjem i prekjučerašnjem testiranju  od 21 zaposlenika 12 pozitivno. Virus je prisutna i kod tri korisnika od kojih su dva u bolnici, a jedan u izolaciji u Domu. Idući tjedan će biti testirani svi korisnici doma. Radi velikog broja osoblja u izolaciji svi raspoloživi zaposlenici u GD CK Pakrac stavljeni su u funkciju doma, rekla je D. Kiš.

U pakračkim prosvjetnim ustanovama stanje je dobro. Danas nastavu na daljinu u Srednjoj školi Pakrac ima dva razreda i taj vid nastave će potrajati za njih do 26. studenog. Oni imaju danas četiri oboljela učenika i jednog nastavnika te šest nastavnika u samoizolaciji pri čemu oni nastavu održavaju na daljinu, rekla je Ljiljana Rupena Kelemen, zamjenica ravnatelja.

U pakračkoj osnovnoj školi danas je nastava redovna za sve razrede. Pet učenika je radi oboljelih ukućana u samoizolaciji, doznajemo od ravnateljica Sanje Delač.

S obzirom na eksploziju pozitivnih nalaza  unazad dva dana na području Pakraca, načelnik Stožera Marijan Širac poziva građane na potpunu primjenu epidemioloških mjera, naročito nošenja maski te izbjegavanje svih okupljanja koja nisu neophodna.