Od uzoraka uzetih za testiranje na prisutnost korona virusa u utorak na području Pakraca i Lipika,  14 je pozitivnih u Pakracu, 10 u Marinom Selu i šest u Lipiku što je nakon 15. studenog kada je bilo 25 novooboljelih novi najlošiji dan u našem kraju. Podatke smo dobili od epidemiologa dr. Ante Vitalije. No radi njegove zauzetosti do podrobnijih podataka nismo uspjeli doći, kao niti do ravnateljice Doma u Marinom Selu.

Do utorka smo  imali 31 aktivan slučaj što znači da je taj broj sada udvostručen.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 296 slučajeva zaraze korona virusom, što je nakon 21. studenog kada ih je bilo 306, najveći broj. Od toga  258 osoba je kućnoj izolaciji, a 38 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 654 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 191 uzorak, od kojih je 45 pozitivnih, objavio je jutros na službenoj stranici županijski Stožer Civilne zaštite.

Naravno da lokalni stožeri uz ovakvu statistiku  poručuju „da je pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana“, je poruka kojom županijski stožer završava svakodnevno svoje dnevne objave.

Dodano u 11,40 sati

U Domu za stare i nemoćne osobe u Marinom Selu trenutno je oboljelih 14 korisnika  od kojih je troje u bolnici, a 11 u domu. Ovi u domu su svi dobro, bez značajnijih simptoma. Istovremeno je oboljelih i 12 zaposlenika, rekla nam je Danijela Kiš, ravnateljica GD Crvenog križa Pakrac koji je vlasnik doma.

Danas je testirano preostalih 36 korisnika koji do sada još nisu testirani. Rezultati će biti poznati sutra.