Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani, imam čast kao gradonačelnica obratiti vam se u božićnom broju Pakračkog lista i zaželjeti vam čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova, te sretnu, veselu i uspješnu novu 2021. godinu, kako na poslovnom planu, tako i u obiteljskom životu.

Tradicija je, pri kraju godine, na ovaj način, izvijesti vas ukratko o radu gradske uprave.

Ova, 2020. godina će zasigurno ostati upisana i zapamćena kao godina koja je bila sve, samo ne obična. I u ovim uvjetima života, kojemu smo se morali svi zajedno prilagođavati, trudili smo se ostvarivati sve zacrtane ciljeve i provoditi projekte koje smo si postavili kao prioritetne u za još uvijek, ovu – čudnu godinu. Mislim da smo i uspjeli, pa čak i više od zacrtanoga.

Većina manifestacija i druženja je otkazana i zbog toga sam tužna jer se nismo uspjeli proveseliti za Dan Grada, za naš Sajam, na Pakračkom ljetu.

Vjerujem kako ste pratili naš rad i želju da stvorimo za sve stanovnike bolje uvjete za život u našem gradu i svim naseljima.

U skladu s tim nastojanjima trudili smo se ulagati u sve segmente i na cijelom području našega grada. Gradilo se i obnavljalo u našim naseljima s ciljem pružanja pretpostavki za što ugodniji i kvalitetniji život svih nas. Uvijek nam je želja više pažnje posvetiti djeci i mladima jer kada su oni zadovoljni, zadovoljni smo svi – kao društvo.

O svemu što se radilo, gradilo i događalo možemo ispisati nekoliko stranica. Provode se dugo planirani i očekivani projekti i na svakom koraku se možemo uvjeriti da će Pakrac dobiti uskoro jednu novu vizuru. Građevinski radovi traju tijekom cijele godine.

Uveli smo i dodatne programe kojima želimo potaknuti demografiju (Program 3+), poticati mlade obitelji na stambeno zbrinjavanje (Program pomoći za kupnju, adaptaciju i gradnju stambenog objekta), nabavka radnih bilježnica za osnovnoškolce, sufinanciranje vrtića, potpore poduzetnicima te mnoge, mnoge druge programe i potpore kojima vraćamo našim sugrađanima dio sredstava iz gradskog proračuna.

Najvažnije je zajedništvo i želja svih nas da nam Pakrac i okolica bude bolje i ljepše mjesto za živjeti. Zajednički puno toga možemo postići. To nam svima želim u novoj godini, zajedništva i razumijevanja jednih za druge. Bez obzira na različitosti, imamo zajednički cilj.

Hvala ustanovama i tvrtkama na pomoći i zajedničkoj realizaciji projekata. Zahvale članovima/icama Gradskog vijeća na suradnji, a posebna zahvala poduzetnicima i obrtnicima bez čijeg rada ne bi mogli gledati u bolju budućnost našeg grada.

Na kraju, veliko hvala svim mojim sugrađanima na podršci, prijedlozima, sugestijama i inicijativama. Hvala i na pokojoj pritužbi, jer nas one potiču na bolji rad.

Čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova i zdravlja, te sretnu, veselu i uspješnu novu 2021. godinu.

Tekst je izvorno pisan za tiskano izdanje Lista prije potresa 28. i 29. prosinca