Zaposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Pakrac i ovih dana trude se radi povećavanja učinkovitosti koordinirati pomoć Pakračana stradalima na potresom pogođenom području Banije. Prema njihovim saznanjima trenutno je na području Pakraca smješteno 30-tak osoba s postradalog područja mada se taj broj radi novih dolazaka, odnosno povratka mijenja.

Stoga pravne i fizičke obitelj s područja Pakraca  koje nude smještaj mogu se prijaviti Zrni Garači na broj 091 604 59 07, izvijestila je Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac.

Obitelji koji su već primile unesrećene radi njihove sigurnosti i pružanja materijalne i druge  pomoći trebale bi to dojaviti u pakrački Crveni križ na broj 099 264 2661 ili mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Prostorije GD CK Pakrac u Ulici braće Radića 13 za prijem donacija građana otvorene su svakodnevno od 7 do 19 sati gdje se i koordiniraju  aktivnosti volontera i prijevoz pomoći koji se upućuje na postradalo područje konkretnim osobama koje su u potrebi.

Što se tiče donacija građana i dalje postoji potrebe prvenstveno za toplom garderobom, nekvarljivom hranom, higijenskim potrepštinama, ponajviše dječjim poput pelena i slično.