nagrađeni sportaši 2020 1024x614 c

Bez obzira što su epidemiološke mjere lani uvelike prorijedile treninge i natjecanja, Pakrački list po 28. put pokreće izbor sportaša godine Grada Pakraca za prethodnu godinu. Kao i posljednjih šest godina partner je Sportska zajednica Grada Pakraca koja će osigurati nagradu od tisuću kuna, a List prigodno sportsko priznanje.

 

Osim najboljeg sportaša, proglasit ćemo i najboljeg mladog sportaša (rođenog poslije 1. siječnja 2003. godine) te sportskog djelatnika volontera.

Način kandidiranja kao i samo glasovanje između kandidata ostaje isto kao što je ustanovljeno 2018. godine: svaki klub član Sportske zajednice Pakraca do 18. veljače može poslati elektronskim putem, klasičnom poštom ili osobno u uredništvo Lista (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili Sportsku zajednicu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) prijedlog za svog ili tuđeg člana (stanovnik Pakraca ili registrirani igrač nekog od pakračkih sportskih klubova) te kratko obrazloženje rezultata i druge sportske aktivnosti i iskazane kvalitete u 2020. godini za sve tri kategorije (sportaš, mladi sportaš, sportski djelatnik). Od pristiglih kandidatura napravit ćemo glasački listić i mailom poslati u svih 22 kluba člana Sportske zajednice da ga popune i vrate do 5. ožujka na način da onom kandidatu koga smatraju najboljim dodjele 5 bodova, drugom tri, a trećem bod. Tehnička komisija sastavljena od novinara Lista i Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice, će prebrojati glasove, a proglašenje i uručivanje će biti obavljeno, dozvole li epidemiološke mjere, u ožujku u sklopu svečanosti u povodu Dana Grada.

Lani sva priznanja Moto klubu

Najbolji sportaš Pakraca u 2019. godini, u našoj identičnoj ovakvoj anketi, je bio motocrossist Josip Tessari, njegov klupski kolega Stefan Lenče je izabran za najboljeg mladog sportaša, dok je najboljim sportskim djelatnikom volonterom u prošloj godini proglašen Vladimir Tessari.