sš 1024x614 c

Jučer  se u dvije pakračke škole na nastavu u učionice vratilo 386 učenika, a 645 i dalje ima online nastavu.

U Srednjoj školi Pakrac na nastavu u učionicama koja je prekinuta 6. prosinca vratilo se 10 maturanata gimnazije, 49 maturanata medicinskih sestara i 24 maturanta fizioterapeuta, ili ukupno 73 dok je teoretska  nastava za četiri maturanta fasadera i dalje online, a izvodi se uživo praktična, rekla nam je Ljiljana Rupena Kelemen, zamjenica ravnatelja SŠ Pakrac.

 

Učenici koji imaju nastavu u učionicama za nastavu tjelesnog odgoja koriste sportsku dvoranu na uobičajen način.

Od tog broja maturanata njih 39 su korisnici pakračkog učeničkog doma pa su od prekjučer za njih otvorene obje zgrade doma što je omogućilo korisnicima da se vrate u svoje sobe koje su napustili 6. prosinca. Bez obzira što je sada u domu tek 39 od 156 upisanih korisnika uobičajeno radi i kuhinja. S ostalim korisnicima odgajatelji su u kontaktu online i na taj način su provedene i neke radionice kao dio obveznog programa odgojno-obrazovnog rada, rekla je voditeljica doma Livija Grubišić.

O Osnovnoj školi braće Radić na nastavu u učionicama od jučer ide 12 nižih razreda u matičnoj zgradi, kao i njihovi vršnjaci u sve tri područne škole: Badljevina, Obrijež i Prekopakra tako da je na nastavi u učenicama 295 od 608 učenika. Unatoč sada prepolovljenom broju učenika koji nastavi prisustvuju fizički za prijevoz učenika sa sela (Šeovica; Japaga, Kraguj, Kusonje i istočna sela) se koriste sva tri autobusa službenog prijevoznika i školski kombi, kaže ravnateljica Sanja Delač.

U obje škole trenutno nema niti jednog zaposlenika u izolaciji i nadaju se da će slijedećem opuštanju epidemioloških mjera početkom veljače biti omogućen povratak u učionice svim učenicima.