policija stop1 620x400 1024x614 c

Novčana kazna u iznosu od 22.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca izrečena je 65-godišnjem vozaču koji je u nedjelju oko 17,40 sati u naselju Omanovac zatečen u vožnji u vrijeme kada mu je istekla vozačka dozvola pri čemu je upravljao neosiguranim osobnim automobilom kojemu je istekla prometna dozvola te je uslijed neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

Naknadno su ga pronašli policijski službenici, a kako je odbio alkotest smješten je u zgradu policije do otriježnjenja. Protiv 65-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, piše u dnevnom izvješću Nikolina Janković, glasnogovornica PU požeško- slavonske

U subotu oko 19 sati u Gaju 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,55 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine prešao je vozilom na suprotnu prometnu traku te lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu i udario u stup prometnog znaka. Nakon prometne nesreće 36-godišnji vozač je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao no ubrzo su ga pronašli policijski službenici. I protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Inače, ovog vikenda policajci su u prometu na području županije utvrdili ukupno 84 prekršaja, od čega 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Iz policije, što se tiče događaja u našem kraja ovog vikenda, još ističu da je u petak oko 11.50 sati u Pakracu u Ulici Grigora Viteza, 54-godišnjak prilikom čišćenja na deponiju pronašao raketu M-79 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Navedenu raketu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.