Bina za večeras 1024x614 c

Na svojoj službenoj stranici pakračka gradska uprava unazad pet dana je objavila pet javnih poziva pojedincima i udrugama za sufinanciranje različitih projekata iz gradskog proračuna u 2021. godini.

 

Mlade obitelji

Mnogima će najinteresantniji biti poziv mladim obiteljima na podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca, program koji je Grad pokrenuo po prvi put lani i u kojem je kroz tri ciklusa s oko pola milijuna kuna novčano potpomognuto rješavanje stambenog pitanja za 43 mlade obitelji.

Uz manje izmjene, mlade obitelji (najmanje jedan supružnik treba biti mlađi od 40 godina) mogu ostvariti novčanu pomoć do najviše 15 tisuća kuna kroz četiri mjere namijenjene kupnji građevinskog zemljišta, stambenog objekta, izgradnji ili adaptaciji stambenog objekta na području Grada Pakraca.

Rok za podnošenje zahtjeva je 31. listopad ili do iskorištenja predviđenih sredstava, što je u ovogodišnjem proračunu planirano s 250.000 kuna.

Cjelokupan tekst natječaja, kao i svi obrasci su dostupni na službenoj stranici Grada Pakraca www.pakrac.hr ili u uredu br. 127, tel. 411 080 (Marija Martineli) u upravnoj zgradi Grada Pakraca, gdje se mogu dobiti i dodatne informacije.

Udrugama 280.000 kuna

Prošloga tjedna na gradskoj stranici objavljena su i četiri natječaja namijenjenih udrugama, odnosno kada je u pitanju područje kulture, pojedincima i ustanovama. Kroz Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba udruga u kulturi Grada Pakraca za 2021. godinu predviđeno je da se ova djelatnost udruga sufinancira iz ovogodišnjeg proračuna sa 150.000 kuna.

Identičan Javni poziv je objavljen za Program javnih potreba u tehničkoj kulturi na području Grada Pakraca za 2021. godinu s tim da je njegova vrijednost u proračunu planirana s 10.000 kuna.

Za takav poziv za predlaganje programa javnih potreba ustanova i samostalnih umjetnika u kulturi Grada Pakraca za 2021. godinu i proračunu je planirano 30.000 kuna, dok za udruge u ostalim djelatnostima, isključujući i sport za koji je javni poziv već ranije objavila Sportska zajednica Grada Pakraca, je predviđeno dodatnih 90.000 kuna.

Rok za kandidiranje po ovim natječajima je 10. odnosno 16. ožujka, a cjelokupan tekst natječaja kao i obvezni obrasci za prijavu nalaze se na gradskoj stranici.

Sva pitanja vezana uz ove javne poziv mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..