STOP Agloemracia

Radi nastavka radova na aglomeraciji izvođač Gorenjska gradbena družba Kranj već uobičajeno za idući tjedan najavljuju djelomično ili potpuno zatvaranje za automobilski promet više prometnica, kao i središtu grada tako i na njihovoj sjevero-istočnoj periferiji.

Uglavnom je riječ o gradilištima koja su prisutna već cijeli ovaj mjesec, a neka i znatno duže.  Ponovo za cijeli idući tjedan, kao i protekla dva, je najavljeno u potpunosti zatvaranje za automobilski promet Ulice braće Radića uz primjenu obilaznog pravca ulicama Strossmayerovom, Ljudevita Gaja, Tomislavovom, Šenoinom (Lisinskog) i Obalom Petra Krešimira. Veći dio tjedna, prva tri ili četiri dana ostaje privremena semaforska ili ručna regulacija prometa uz zatvaranje jedne trake na ulicama: Kneza Branimira, Vinka Rehaka, Jana Žiške, Ivan Gundulića, Svetog Roka, Psunjske, 105. brigade, Augusta Cesarca te od ponedjeljka ponovo Aleje Kestenova i Krndije, kao i u Lipiku na Trgu kralja Tomislava i Ulici Matije Gupca pri čemu su u nekima od njih kao Sv. Roka i Psunjske radovi u vrhu tih ulica gdje je promet vrlo slabog intenziteta. 

Već i ova ograničenja vozačima stvaraju ne male probleme, ali ona nisu sva. Zbog stalnog vračanja na radilišta u pojedinim ulicama radi naknadne izrade vodovodnih i kanalizacijskih šahtova dolazi do višesatnog ili cjelodnevnog zatvaranja prometa i ulicama nenajavljenih tjednom dinamikom. Tako je u prvoj polovini prošlog tjedna nekoliko dana bio zatvoren za sav promet spoj Bolničke i Ulice prilaz na mali most, a u drugom dijelu tjedna na istom radilištu nije bio moguć automobilski prolaz kroz Bolničku ulicu i vozači trebaju biti spremni i na takva iznenađenja kao i na pridržavanje raznih oblika privremenih preusmjeravanja prometa bilo  semaforima, ručno ili prometnim znakovima.   

lopata krupno