Nina BJPG

Matias Recc, učenik 7. razreda Osnovne škole braće Radića, u kategoriji samostalnih novinarskih izraza i Nina Babojelić, učenica 2. razreda pakračke gimnazije u kategoriji pojedinačnih dramskih izraza, predloženi su (uz još po jednog učenika u svakoj kategoriji) za državnu smotru LiDraNo 2021. na županijskom natjecanju koje je održano 17. ožujka u Požegi.

S obzirom na epidemiološku situaciju, literarni i samostalni novinarski izrazi održani su online na platformi Google Meet, a osnovnoškolac Matias, pod vodstvom mentora Maria Trupinića predstavio se tekstom „Korona nastava – spašavanje onoga što se spasiti da“.

Učenici koji su sudjelovali u dramsko-scenskom stvaralaštvu, svoj rad predstavili su uživo pred prosudbenim povjerenstvom u Gradskom kazalištu Požega gdje je srednjoškolka Nina, uz mentorstvo Tanje Španjić, izvela monolog prema tekstu „Tko se boji lika još“, autorice Julijane Matanović.

Nina i mentorica

Pakrački učenici još ne znaju hoće li sudjelovati na državnom natjecanju koji će se održati od 19. do 23. travnja, s obzirom da Državno povjerenstvo prosuđuje predložene literarne, dramsko-scenske i novinarske radove sa županijske razine i poziva na državnu smotru učenike koji su ostvarili najzanimljivije, najcjelovitije i najkvalitetnije radove i izvedbe u određenom izrazu.

izvor fotografija: Županijsko povjerenstvo LiDraNa