mraz biljke 042616 1 1

Zbog mraza koji je zahvatio područje Požeško-slavonske županije od 1. do 15. travnja, a prema prijedlogu gradonačelnika i načelnika općina, odlukom od 21. travnja župan Alojz Tomašević proglasio je prirodnu nepogodu za područja županijskih općina i gradova, među njima i Pakraca.

Stoga se pozivaju svi oštećenici s područja našeg grada (prvenstveno obiteljska poljoprivredna gospodarstva i drugi oblici registriranih poljoprivrednih djelatnosti) da prijave štetu Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda Grada Pakraca putem emaila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u upravi Grada Pakraca (I kat, ured br. 118), svakog radnog dana od 7 do 15 sati. Prijave se podnose zaključno s 29. travnja 2021. godine, a obvezno moraju sadržavati: popunjen obrazac PN, dokaz o pravu korištenja zemljišta (preslika posjedovnog ili vlasničkog lista ili ugovora o zakupu), kopiju osobne iskaznice te IBAN broj žiro ili tekućeg računa (kopija kartice).

Detaljnije o prijavi kao i potrebne obrasce možete pronaći OVDJE.
Za prijavu štete od strane oštećenih fizičkih/pravnih osoba u nadležne općine/gradove propisan je rok od 8 dana od dana proglašenja prirodne nepogode, a u roku od 50 dana općinska/gradska povjerenstva moraju izraditi konačna procjenu štete na svom području.