drvo prijateljstva

„Cilj ove akcije u povodu današnjeg Dana planeta Zemlje je da ostavimo nešto zeleno za budućnost, stoga želim da ovo stablo zahvaljujući svojoj dugovječnosti ostane živjeti i kad nas više ne bude“, rekla je prilikom njegove sadnje u pakračkoj „Veneciji“ na igralištu kod vatrogasnog doma Ljerka Pavković, predsjednica Palijativnog tima LiPa. Dio je to aktivnosti u sklopu projekta “Gea oprosti” koje provodi ovaj Tim u suradnji sa vrtićem Maslačak, čime je nastavljena ideja stvaranja Gea parka – parka prijateljstva, započeta prije šest godina.

 Višnja i Marijan

Iako zbog epidemioloških razloga ovogodišnju sadnju stabla crvenog javora nisu pomagali pakrački vrtićarci, već su to učinili Ambasadori dobročinstva, odnosno učenici srednje škole medicinskog usmjerenja, ravnateljica vrtića Višnja Klobučar izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj akciji, uz napomenu da „na mladima ostaje da slijede ovaj put“. Također je navela da su u vrtiću Maslačak početkom travnja posadili ekološki vrt, kojeg djeca uz pomoć odgojiteljica sa zadovoljstvom njeguju i održavaju, čime su se pridružili akciji ozelenjavanja našeg planeta.

Dogradonačelnik Marijan Širac pohvalio je projekt i sadnju sedmog stabla u parku prijateljstva uz želju da se ona nastavi i dalje, jer ne samo što se na taj način razvija svijest o očuvanju okoliša, već je stablo i simbol života.

učenici sade