oš zgrada

Zapažen uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima u ovoj, za većinu učenika zahtjevnoj i stresnoj školskoj godini, ostvarili su i pakrački osnovnoškolci. Kako nas je izvijestila ravnateljica Osnovne škole Sanja Delač, na ukupno osam natjecanja županijske razine, plasman među prva tri mjesta ostvarilo je 13 učenika i 10 nastavnika/mentora.

Na natjecanju iz informatike Lovro Zednik, učenik 6. razreda osvojio je treće i četvrto mjesto u različitim kategorijama, dok je Valentino Ivanić (7. r) osvojio drugo mjesto. Mentorice su im bile Vlatka Bakarić i Barbara Ramić.

Iz matematike, Paula Lucić (5. r) i Mislav Balešić (7. r), pod mentorstvom Martina Brkića osvojili su drugo mjesto u svojim kategorijama.

Prva mjesta na županijskom natjecanju mladih tehničara osvojili su Marin Šimić (7. r) i Matej Žužinjak (6. r), uz mentore Milana Nadaždija i Nikolinu Zanetti.

Na natjecanju iz geografije sudjelovalo je troje učenika, od kojih su Paula Lucić (5. r) i Šimun Delišimunović (6. r) osvojili prvo mjesto, a Valentino Ivanić (7. r) drugo. Mentori su im bili Sandra Pahoki Mihalik i Filip Hodak.

Iz likovnog, Iva Medić (7. r) je uz mentoricu Nikolinu Zanetti osvojila treće mjesto.

Marko Patek, učenik 8. razreda, s mentoricom Zdenkom Pelikan osvojio je prvo mjesto na natjecanju iz povijesti.

Na županijskoj razini smotre literarnoga, novinarskoga i dramsko-scenskoga stvaralaštva „LiDraNo“ sudjelovao je Matias Recc (7. r) pod mentorstvom Maria Trupinića, a iako je bio predložen, nije pozvan na državnu smotru.

Drugo mjesto na vjeronaučnoj olimpijadi ostvarila je ekipa sastavljena od četvero učenika: Marin Šimić i Adrijan Lucić (7. r) te Patrik Martinović i Natea Perinović (8. r), uz mentoricu Ivanu Turuk

Na državnom četvero učenika

Na državnim natjecanjima po predmetima sudjelovalo je četvero učenika, od čega su mladi tehničari M. Žužinjak i M. Šimić osvojili 13., odnosno 17. mjesto, Š. Delišimunović iz geografije je završio na 14. mjestu, dok je M. Patek na natjecanju iz povijesti zauzeo 12. mjesto.

Sedmero učenika u tri kategorije će pakračku školu predstavljati na državnoj (polufinalnoj) razini međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika „Hippo International English Language Olympiad“: Hippo 1 - Kristijan Krajnović (mentorica Maja Ružička) i Erika Mercluft (mentorica Lejla Skalnik), Hippo 2 - Nika Turković (mentorica Maja Ružička) te Hippo 3- Niko Kalvi (mentorica Ivana Roksandić), Fran Milek, Dorian Žunić i Neo Želimorski (mentorica Lejla Skalnik).