Turković stJPG

I u naredne četiri godine predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pakrac bit će Ilija Turković st. dok će zapovjednik biti Ilija Turković ml. – odluka je to s jučerašnje izborne skupštine DVD-a Pakrac, koja je u nazočnosti 40-ak uzvanika održana u prostorijama DVD-a. Starijem Turkoviću ovo je četvrti mandat u nizu na mjestu predsjednika, dok mlađi Turković kao zapovjednik postrojbe pakračkih vatrogasaca ulazi u svoj treći vezani mandat.

skupština dvd

Turković mlađi podnio je izvještaj o radu Društva u protekloj godini iz kojeg je vidljivo da su pakrački vatrogasci, osim svojih osnovnih djelatnosti u kojima su imali 18 požarnih i 26 tehničkih intervencija, nemali broj radnih sati utrošili i na tzv. ostale usluge koje podrazumijevaju između ostalog rad s autoljestvama, razna ispiranja pod visokim tlakom sve do ispumpavanja bunara i prijevoza vode, a sveukupno je bio 231 takav događaj. Također, četiri vatrogasca su bila u ispomoći u Sisačko-moslavačkoj županiji nakon potresa u prosincu. Turković je naglasio da su zadovoljni odazivom ljudstva na intervencije, no zbog epidemiološke situacije prošle godine su održali samo osam vatrogasnih vježbi koje su nužne kako bi mogli kvalitetno intervenirati. Društvo danas broji 120 članova, od čega je 25 mladih, a u planu je i daljnji rad s vatrogasnom mladeži radi pomlađivanja društva.

Turković mljpg

Iz financijskog izvješća kojeg je podnijela tajnica Tatjana Luketić vidljivo je da su lani vatrogasci prihodovali 752 tisuće kuna, a potrošili 682 tisuće. Za redovnu djelatnost iz gradskog proračuna su dobili oko 360.000 kuna, a najveća stavka u rashodima su zaposleni na koje je potrošeno 353.000.

U ime Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik prisutne je pozdravio Tomislav Stokić i tom prilikom čestitao novom/starom vodstvu, pohvalio dosadašnji rad i napredak pakračkog DVD-a te dodao da je zadnjih godinu dana zbog epidemioloških mjera sve mirovalo, no kako se nada da će se u što skorije vrijeme nastaviti vježbe, druženja, natjecanja, specijalizacije i obuke.

Stokić

Riječi potpore uputila je i Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica rekavši da su vatrogasci najspremniji i najoperativniji u cijelom sustavu, uvijek na ispomoći građanima bilo da se radi o požarima, poplavama, ali i prošlogodišnjim potresima. Poželjela im je nastavak rada na pomlađivanju članstva, ali i vozila i opreme te zahvalila na dobroj suradnji s Gradom i gradskim komunalnim pogonom kojima uvijek stoje na raspolaganju.

Anamarija DVD