ZGrada HZZO

Osim elektronskim putem, cijepljeni građani protiv koronavirusa do takozvane covid putovnice mogu na vrlo jednostavan način doći i u pakračkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Ulici hrvatskih velikana.

Za dobivanje tog dokumenta potrebno je da su građani cijepljeni. Može i jednom dozom uz protok 22 dana od cijepljenja, odnosno dva do tri dana nakon drugog cijepljenja. Potrebno je samo da znaju svoj OIB i popune jednostavan obrazac zahtjeva. Bez ikakve novčane naknade taj dokument se izdaje odmah, može u papirnatom ili elektronskom obliku na mail, ili oboje. Covid putovnica vrijedi 210 dana.

Pakračka ispostava HZZO radi svakog radnog dana od 7 do 15 sati, uz pauzu od 11 do 11,30.

Kako neslužbeno doznajemo, u dva tjedna koliko se izdaju covid putovnice tu mogućnost je u pakračkoj ispostavi HZZO-a iskoristilo oko 300 osoba. 

samo cjepljenje

Sutra i u petak novo cijepljenje

Sutra (srijeda) u pakračkoj sportskoj dvorani mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma Zdravlja županije nastavit će s cijepljenjem. Od 9 do 12 sati će drugi put cijepiti građane (njih 733) koji su se prvi put cijepili na istom mjestu 12. svibnja. Potrebno je da ponesu karticu koju su dobili prilikom prvog cijepljenja. Nakon toga, Pfizerom ili Modernom do 14 sati cijepit će i sve ostale zainteresirane za prvo cijepljenje pri čemu je potrebna zdravstvena i osobna iskaznica, izvijestio nas je dr. Ivan Beluškov, koordinator cijepljenja za Pakrac i Lipik. 

Kako javljuju iz HZJZ-a novi punkt na ovom području će biti otvoren u sportskoj dvorani u Lipiku u petak 18. lipnja kada će se od 9 do 13 sati Modernom moći cijepiti svi zainteresirani, pri čemu je potrebno ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

U Požeško-slavonskoj županiji jutros je aktivno 6 slučajeva zaraze koronavirusom pri čemu su dvije osobe hospitaliziraneNa posljednjem testiranju obrađeno je 111 uzoraka i niti jedan nije bio pozitivan što je rezultat koji se pojavio četvrti put u zadnjih osam dana u kojima je testirano ukupno 589 uzoraka pri čemu su pozitivna bila četiri. U lipanj smo ušli s 39 aktivnih slučajeva oboljenja na županiji.