himna skupština

Jučer je u Požegi konstituirana Skupština Požeško-slavonske županije na kojoj je za predsjednika izabran lipički gradonačelnik Vinko Kasana (HDZ), a za potpredsjednike Nikola Janković (HDZ) i Marko Jakeljić (HDZ).

Prisegnuo je ukupno 31 županijski vijećnik, 18 članova ispred HDZ-a i HSU-a, 7 ispred Domovinskog pokreta i MOST-a te 6 iz redova SDP-a. Među njima i Pakračani Miroslav Ivančić i Antun Frićer (HDZ) te Zoran Krejči  (SDP).

Ivančić Tukša

Zoran Krejči

„U svakome trenutku spreman sam na konstruktivnu suradnju. U ove četiri godine imamo priliku, dobili smo ono što smo tražili od naših građana, a to je odgovornost svih nas zajedno, da realiziramo ono što je moguće. Ovo je jedna politička arena i mislim da ćemo u konačnici svi ostvariti svoje ciljeve, a to je naravno bolji život za sve građane, poduzetnike, jer ako budemo radili na podizanju poduzetništva, ako pomognemo u tome, sigurno da ćemo onda lančano dobiti sretne i zadovoljne građane Požeško-slavonske županije“, rekao je, kako piše službena županijska stranica, novoizabrani predsjednik Vinko Kasana.

Županica Antonija Jozić prigodnim je riječima čestitala vijećnicima novoizabrane Skupštine rekavši kako se nada i vjeruje u demokratsku raspravu na sjednicama Županijske skupštine.

„Vjerujem u prijedloge i konstruktivne kritike za koje vjerujem da ćete upućivati na ovom najvišem tijelu. Ispred nas su četiri godine u kojima želimo mijenjati stvari i situaciju u našoj Požeško-slavonskoj županiji na dobrobit i u korist svih žitelja Požeško-slavonske županije, naših pet gradova i pet općina, stvarajući projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom, društvenom, infrastrukturnom i svakom drugom razvoju naše županije.“ – naglasila je županica Jozić.

Nakon konstituirajućeg dijela sjednice, održana je i prva radna sjednica Županijske skupštine s usvojenim svim točkama dnevnoga reda koje su najvećim dijelom bile usmjerene proračunskom poslovanju, izvješćuje službena županijska stranica.