popis stanovništva

Državni zavod za statistiku (DZS) na službenoj stranici je objavio javni poziv kojim traže zainteresirane za posao na popisu stanovništva koji će na terenu provoditi popisivači i kontrolori od 27. rujna do 17. listopada.

Popisivanje u navedenom razdoblju zahtijeva pun dnevni angažman popisivača i kontrolora (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača ili kontrolora u tom razdoblju nema drugih poslovnih/školskih obveza.

Zainteresirani kandidati za sudjelovanje u Popisu trebaju na mrežnim stranicama popuniti prijavu za popisivača/kontrolora, odgovarajući na pitanja o osobnim podacima, iskustvu u poslovima anketiranja, informatičkoj pismenosti te na demografska pitanja. Popisivači će kroz osobne intervjue sa stanovništvom uz pomoć elektroničkih uređaja obavljati popis, kontrolori su zaduženi za nadzor rada određenog broja popisivača i daju im smjernice za rad. Prednost pri dodjeli ovih poslova će imati kandidati s višom razinom obrazovanja, iskustvom rada na prijašnjim popisima, kao i nezaposleni i studenti, ali i oni koji imaju mogućnost korištenja vlastitog prijevoznog sredstva. Rok za podnošenje prijava počinje 23. lipnja i traje do 15. srpnja 2021. Prilikom prijave potrebno je priložiti obostrano skeniranu osobnu iskaznicu. Kojim uvjetima trebate udovoljiti i kako se prijaviti, možete pronaći u Javnom pozivu na stranici DZS.

Prema informacijama koje su čelni ljudi DZS dali u medijima, kontrolor može zaraditi oko 6.000 kuna, dok se popisivač plaća prema broju popisanih kućanstava i stanovništva, što bi u prosjeku trebalo biti približno isto toliko.

Fotografija: T portal    

javni poziv popisivači 00001

javni poziv popisivači 00002