Šetnica glavna

Ž„Subotnja špica“ je naziv novog sadržaja u programu Pakračkog ljeta. Kako nam je objasnila Gabrijela Sabo Seleši, tajnica organizatora Turističke zajednice Grada Pakraca, njen nastanak je potaknut izgradnjom  pješačke zone i naslonjenog trga s ciljem da postane popularno odredište i okupljalište za sve uzraste. Tome je prilagođen i program za ovu subotu koja počevši od 9 sati će kroz cijeli dan nuditi nešto zabavno, poučno i tržišno.  

Od 9 sati ujutro počinje cjelodnevna ponuda zabavnih sadržaja  za najmlađe koju će činiti napuhanci, električni autići, mali vlakić i slično. Od 16 sati svojom ponudom proizvoda i rukotvorina će se predstaviti lokalne udruge i OPG-a. U „kućici“ na središnjem dijelu trga u malom kreativno/umjetničkom kutku, predstaviti će se lokalni kreativci i amaterska slikarica Sanja Krucki te njena kćer Ebony Lasić koja je pred diplomom slikarstva. Istovremeno će nastupiti  ulični zabavljači, žongleri i hodači na štulama. Sat poslije ispred ureda Turističke zajednice, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica priredit će zabavnu radionicu.

Kućica na trgu

Od 19 sati na šetnici će biti prikazana dječja predstava „Šareni Gustav“. U goste dolazi i poznati „Mak teatar“  koji će prirediti spektakl vatrom, a od 21 sat i  popularni Fireshow  koji će biti održan na zelenoj površini preko puta zgrade „općine“.

Program će sa sličnim sadržajima biti nastavljen sljedeće subote kada će  pješačkoj zoni od 16 sati biti održana  likovna kolonija lokalnih umjetnika te od 21 sat u dvorištu kompleksa Janković prva projekcijom filma  iz ciklusa manifestacije „Kino pod zvijezdama“.

plakat 01