maturanti

Danas počinje rok za  početak postupka prijava i upisa učenika osmih razreda  u srednje škole koji će trajati do 14. srpnja.

U Srednju školu Pakrac osmaši se mogu upisati u školovanje u sedam obrazovanih programa - zanimanja: opća gimnazija gdje je predviđeno 20 mjesta; medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege 40 mjesta; fizioterapeutski tehničar 20 mjesta; građevinski tehničar 20 mjesta; fasader 7 mjesta; soboslikar 7 mjesta; zidar 6 mjesta što je slična upisana kvota i programi iz ranijih godina, doznajemo od zamjenica ravnatelja Ljiljane Rupena-Kelemen.

svečanost glavna

Četvrtak, 1. srpnja je  zadnji dan za dostavu dokumenata kojima se ostvaruju dodatna prava za upis. Objava konačnih rezultata je 10. srpnja, a od 12. do 14 srpnja je rok za dostavu upisnica učenika koji je temeljom rang liste stekao pravo upisa.

Narednog dana bit će objavljena slobodna mjesta za upis u drugom roku.  

Po prvi puta ove školske godine, prijave i upisi u učeničke domove  odvijat će se, također elektronskim putem. U pakračkom učeničkom domu imaju  8 muških i 28 ženskih slobodnih mjesta, a prijave zainteresiranih kandidata  započinju 12. srpnja. Roditelji informacije mogu dobiti na telefonske brojeve 034/290-001 i 411-435, ili internet stranici škole www.sspakrac.hr.

Na lanjskom ljetnom upisnom roku pravo upisa u Srednju školu Pakrac stekao je 91 učenik koji su u potpunosti popuniti 20 mjesta u općoj gimnaziji te 20 mjesta u fizioterapeutskim tehničarima. Za medicinsku sestru/tehničara opće njege upisalo se 38 učenika, za građevinske tehničare 11, dok je po jedan učenik upisao trogodišnje zanimanje za rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima i montera suhe gradnje.

Maturanti dobili svjedodžbe

U Srednjoj školi Pakrac danas je obavljena i svečana dodjela svjedodžbi za ovogodišnje maturante. Ravnatelj Dario Čilić i razrednici su  uručili završne svjedodžbe  za ukupno 77, maturanata  od kojih je 10 gimnazijalaca, 39 medicinskih sestara/tehničara i 24 fizioterapeuta.

čilić

Osim svjedodžbi svi oni su dobili i ruže, a sedam učenica koje su sve razrede završili s odličnim uspjehom i prigodne nagrade. Do konačnog rastanka sa srednjom školom im je još ostala državna matura.  

Ova generacije je školovanje u srednjoj školi započela 2018. godine, odnosno 2017. kada su u pitanju medicinske sestre, a ostat će zapamćena po tome što joj je zbog epidemioloških mjera uskraćena radost tradicionalnog maturalnog putovanja, zabave i „ludog dana“.

profesori

nagrađena