DSC09551 Medium

 „Subotnja špica“ je naziv novog sadržaja u programu Pakračkog ljeta koji će se odvijati na novoj gradskoj šetnici tijekom cijele ove subote, što je ujedno i prvi organizirani događaj na ovom novouređenom gradskom prostoru otkada su ga u travnju napustili građevinari.   

Od devet sati ujutro započela je cjelodnevna ponuda zabavnih sadržaja  za najmlađe koju će činiti napuhanci, električni autići, mali vlakić i slično. U „kućici“ na središnjem dijelu trga u malom kreativno/umjetničkom kutku, predstavljaju se lokalni kreativci i amaterska slikarica Sanja Krucki te njena kćer Ebony Lasić koja je pred diplomom slikarstva.

DSC09558 Medium

Poslijepodnevne sadržaje, nakon 16 sati nadopunit će svojom ponudom proizvoda i rukotvorina lokalne udruge i OPG-a.

Istovremeno će nastupiti  ulični zabavljači, žongleri i hodači na štulama. Sat poslije ispred ureda Turističke zajednice, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica priredit će zabavnu radionicu.

DSC09561 Medium

Od 19 sati na šetnici će biti prikazana dječja predstava „Šareni Gustav“. U goste dolazi i poznati „Mak teatar“  koji će prirediti spektakl vatrom, a od 21 sat i  popularni Fireshow  koji će biti održan na zelenoj površini preko puta zgrade „općine“.

Kako nam je rekla a Gabrijela Sabo Seleši, tajnica organizatora Turističke zajednice Grada Pakraca, nastanak „Subotnje špice“ je potaknut izgradnjom pješačke zone i naslonjenog trga s ciljem da postane popularno odredište i okupljalište za sve uzraste.

Program će sa sličnim sadržajima biti nastavljen sljedeće subote kada će  pješačkoj zoni od 16 sati biti održana  likovna kolonija lokalnih umjetnika te od 21 sat u dvorištu kompleksa Janković prva projekcijom filma  iz ciklusa manifestacije „Kino pod zvijezdama“.

DSC09559 Medium

DSC09556 Medium