ana ugovori

Ugovori o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja u ukupnoj  vrijednosti od oko 132.000 kuna s 10 obitelji potpisani su danas na prigodnoj svečanosti u gradskoj vijećnici.

Program pomoći pri rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji financira se kroz četiri mjere i to kupnju građevinskog zemljišta, kupnju stambenog objekta, izgradnju stambenog objekta ili rekonstrukciju stambenog objekta.

Ovo je drugi krug ovogodišnjeg natječaja iz ovog Programa, a pristiglo je ukupno jedanaest prijava. Najveći dio mjera, njih osam, odnosi se na kupovinu stambenog objekta, zatim dva zahtjeva za rekonstrukciju i jedan zahtjev za izgradnju stambenog objekta.

korisnici

Uručujući ugovore gradonačelnica Anamarija Blažević je istaknula da ju veseli što je najviše kandidiranih iskazalo interes za kupovinu nekretnine jer je to višestruko dobro za sve u gradu i predstavlja nastavak dobrih pozitivnih trendova koji se ogledaju u povećanom doseljavanju, ali i zaposlenosti. Veseli ju i što je program dobro prihvaćen što pokazuje i podatak da je ovom drugom dodjelom ugovora već iskorištena predviđena proračunska stavka u iznosu od 250.000 kuna koja će do kraja godine biti rebalansirana. Zato je pozvala mlade obitelji da i dalje podnose zahtjeve do 30. listopada kako bi znali u proračunu rezervirati potrebna sredstva.  

Jedan od korisnika Marko Nikolić je pohvalio program, ali i rad gradske službenice na tom projektu Marije Martinelli koja se iskazala strpljivošću i voljom da pomogne u postupku kandidiranja. 

Marko Nikolić

U prvom krugu krajem travnja je dodijeljeno 11 potpora u vrijednosti od oko 136.000 kuna.

Program za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca pokrenut je 2020. godine, a Grad Pakrac je lani u tri kruga natječaja potpomogao 44 mlade obitelji sa ukupno oko 500.000 kuna.