šetnica slikanje

Program Pakračkog ljeta u organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca nastavlja se ove subote. Od 16 sati u pješačkoj zoni će biti po prvi put održana likovna kolonija lokalnih umjetnika.

„Pakrac odnedavno ima novouređeni centar grada, novi gradski trg i šetnicu koje ćemo ovu subotu pokušati dodatno oživjeti novim kulturnim sadržajem. Želja nam je da šetnica i trg postanu prave ljetne kulturne pozornice za različite vidove umjetničkog izražavanja. Ove subote naglasak je na slikarima koji će stvarati na otvorenom, a motivi koje će birati vezani su uz gradsku povijesnu jezgru stoga smo ovu koloniju nazvali Grad u slici. Sudionici kolonije bit će slikari iz Daruvara i Pakraca. Pozivamo sve koji su zainteresirani za stvaranje i kreiranje na otvorenom, na prostoru nove gradske šetnice i trga da nam se pridruže. Građani mogu slobodno prošetati pored  umjetnika, upitati ih što ih zanima i možda otkriti neke tajne slikarskog stvaranja. Za djecu pripremamo male točke za sjedenje i slikanje te će se i oni moći likovno izraziti u društvu sudionika ove kolonije“, kaže Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja Grada Pakraca koji je organizator kolonije.

Organizator će osigurati platno i akrilne boje, a za one koji nemaju i štafelaj. Slikari koji se žele izražavati drugom tehnikom si moraju sami osigurati osnovni pribor.   

Turistički obilazak

Novi sadržaj Pakračkog ljeta na programu je sutra već u 18 sati.  Riječ je po turističkom obilasku nazvanom  „Šetnja s generacijom Z“ koji su osmislili učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar koji su na praksi u Turističko zajednici:  Marko Barač, Lucija Peternel, Maja Čalić, Tea Major i Ana Maraković te je u neku ruku  nastavak projekta „Budi turist u svome gradu“.“ Cilj je upoznavanje  mladih s našom bogatom kulturno-povijesnom baštinom i njenim  specifičnostima, kako bi u budućnosti znali voljeti i prezentirati nasljeđe koje im je ostavljeno. A dugoročno, možda upravo netko izabere svoju profesiju vezanu za turizam ili kulturu“, kaže kaže Gabrijela Seleši Sabo, tajnica TZ Pakrac. Polazak je u 18 sati ispred gradskog sata.

kino pod zvijezdama

Kino pod zvijezdama 

Od 21 sat u dvorištu Kurije Janković započinje ovogodišnji ciklus „Kina pod zvijezdama“ kada  bi u naredne četiri subote treba biti prikazano četiri filma. Za subotu je najavljen nagrađivani film „Bohemian Rhapsody“ redatelja Bryana Singera, o britanskom rock sastavu Queen te njihovom pjevaču Freddieju Mercuryju. Ulaz je besplatan, a  Organizator najavljuje mogućnost kupovine kokica, hot doga i sladoleda dok si napitke posjetitelji mogu donijeti sami.

plakat kino