likovna radionica Large

Program Pakračkog ljeta u organizaciji Gradske knjižnice i Muzeja Grada nastavlja se ove subote od 16 sati na novoj gradskoj šetnici gdje je planiran niz edukativnih i zabavnih radionica na otvorenom za djecu; čitanje, slikanje i igranje s glinom, koje će voditi Katica Egredžija iz Srednje škole Pakrac.

COOLtura na dva kotača

Od 18 sati na rasporedu je obilazak gradskih znamenitosti e-biciklima, koji se inače mogu iznajmiti u Sportskoj zajednici Grada. „Ova kulturna tura na dva kotača povijesna je jer će se po prvi put održati u našem gradu, a uz stručnog vodiča moći ćete čuti puno toga zanimljivog o najvažnijim gradskim znamenitostima kao i pričama vezanim uz baštinu grada koje možda dosada niste znali. Vožnja je besplatna pa je ovo izvrsna prilika da se upoznate i s odličnim e-biciklima, ali i s pakračkim znamenitostima, iz nove perspektive na dva kotača, u izvedbi naše ekipe iz Muzeja“, rekla je ravnateljica Jelena Hihlik i dodala da su prijave obavezne jer je broj bicikala ograničen, no dobrodošli su i oni koji ovu rutu žele odvesti svojim biciklom. Prijaviti se možete na mailove: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Predstava za djecu i mlade

Program na pješačkoj zoni se nastavlja u 20 sati predstavom za djecu i mlade u izvedbi Teatar Cirkus Punkta, naziva "Generacija XYZ", a bavi se temom generacija. Predstava prati tri mlade djevojke iz različitih generacija te njihove brige i nesigurnosti koje su nekad različite, a nekad iste. Bavi se 80-ima, 90-ima i 00-ima. Svaka od ovih generacija ima svoje specifičnosti – glazbene žanrove, modne trendove, tehnološke inovacije i specifične probleme, no imaju i puno toga zajedničkog. Svaka od njih se bori s nekom vrstom egzistencijalne krize, životnim izborima i izazovima. „Generacija X Y Z” jedinstvena je predstava koja spaja različite izvedbene umjetnosti – glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije i time je jedinstvena ovakva predstava za sve uzraste.

Kino na otvorenom

Za kraj večeri, od 21 sat u dvorištu kurije Janković bit će prikazan treći film „kina pod zvijezdama“ i to na novom, velikom kino platnu, doznajemo od voditeljice turističke zajednice Gabriele Sabo Seleši. Na rasporedu je film „Thor“, čija se radnja proteže od suvremene Zemlje do mističnog kraljevstva Asgard. „U središtu je priče Moćni Thor, snažni, ali oholi ratnik čija nepromišljena djela dovode do raspirivanja davnog rata. Posljedica je toga Thorovo progonstvo na Zemlju gdje je prisiljen živjeti među ljudima. Kada najopasniji zlikovac njegova kraljevstva pošalje svoje najmračnije sile u invaziju na Zemlju, Thor uviđa što zaista čini pravog junaka.“ U filmu glume: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman.

ljetno kino 3.6.

Biciklijada

Bogat program ovog vikenda završava u nedjelju u 17 sati, kada će biti održana 20. jubilarna biciklijada u organizaciji Turističkih zajednica Pakraca i Lipika te Grada Pakraca, koja je otkazana prošlog vikenda zbog lošeg vremena.

Podsjetimo, okupljanje Pakračana bit će na gradskoj tržnici od 16 sati gdje će se zaprimati prijave, a zahvaljujući Sportskoj zajednici Grada Pakraca zainteresirani će moći iznajmiti i e-bicikle. Biciklistička kolona krenut će od gradske tržnice, ulicama Matice hrvatske, Andrije Hebranga, Hrvatske policije iz Domovinskog rata te dijelom Bolničke prema poljskom putu koji ide uz nasip Pakre u smjeru Lipika.

Okupljanje Lipičana je predviđeno u parku kod „Paviljona Izvor“ od 17 sati, a kad im se pridruže pakrački biciklisti, biciklijada će se nastaviti Ulicom hrvatske mladeži, preko Trga dr. Franje Tuđmana, Ulice Matije Gupca, jezera Raminac i Klise u smjeru Matkovca do jezera Pakurnovac.

Na cilju će sudionike dočekati sendviči i voda, a tradicionalna tombola će ove godine biti posebno atraktivna. Zahvaljujući trgovini „Bicikli Tessari“, čiji je vlasnik Vladimir Tessari idejni začetnik ove biciklijade, najsretniji sudionik će kući otići bogatiji za bicikl. Uz brojne druge zanimljive, sponzorske nagrade, organizator je osigurao i poklon bon od 1.000 kuna!

biciklijada