šetnica

„Coolturna subota“ naziv je drugog ovoljetnog događanja na novouređenoj pakračkoj šetnici u ulici Hrvatskih velikana koje je održano jučer u poslijepodnevnim satima, u organizaciji Gradske knjižnice i Muzeja Grada Pakraca. Djeca su čitala, slikala i sudjelovala na edukativnoj i zabavnoj radionici koju je vodila Katica Egredžija, gdje su naučili sve tajne modeliranja gline i izradili otiske prepoznatljivih pakračkih motiva u tom prirodnom materijalu.

radionica gline

Oni nešto stariji, mogli su uz stručnog vodiča Daniela Grčevića, djelatnika pakračkog muzeja, poći e-biciklima na jednosatnu kulturnu turu, u obilazak najvažnijih gradskih znamenitosti kao što su Stari grad, stara bolnica, crkva, kapela sv. Josipa…, ali i saznati zanimljive priče vezane uz gradsku baštinu i naše sugrađane, izumitelja Konstantina Haidenegga i graditelja Stjepana Golubića.

e bicikli

Teatar CIRKUS Punkt, umjetnička organizacija koja objedinjuje kazalište, ples i akrobaciju, izvela je predstavu „Generacija XYZ“, u kojoj tri glumice Marijana Matoković, Lidija Kraljić i Ivana Pedljo predstavljaju tri generacije od kojih se svaka bori s nekom vrstom egzistencijalne krize, životnim izborima i izazovima, ali i poručuju da svaka prethodna generacija može i treba biti podrška onoj koja slijedi.

predstava

Večer je završila u dvorištu kurije Janković „kinom pod zvijezdama“, a okupljeni ljubitelji filma mogli su projekciju pogledati na novom, velikom kino platnu.

kino kurija

Bogat program pakračkog Coolturnog ljeta završava ovaj tjedan, posljednjim filmskim ponedjeljkom u gradskoj knjižnici i radionicom za djecu „muzej u pokretu“ koja je na rasporedu u utorak.