Umjetna trava postavaljeno

Radnici i mehanizacija tvrtke Maxmar group iz Klinča sela pored Jastrebarskog će danas započeti s polaganjem umjetne trave na igralištu pokraj gradskog stadiona. U ponedjeljak su započeli s pripremom završnog sloja višeslojne drenirane podloge, a danas s prvim od dva sintetičko-gumena sloja takozvane umjetne trave. Cijeli postupak bi trebao biti gotov početkom idućeg tjedna. Njihov rad kao i materijal, vrijednosti oko 700.000 kuna financira Hrvatski nogometni savez koji je lani posredstvom županijskog nogometnog saveza Hajduku dao i 200.000 kuna inicijalnih sredstava za početak izgradnje ovog igrališta kao posljedicu dva sastanka održanog u HNS-u još početkom 2019. godine kada je gradsko i klupsko izaslanstvo razgovaralo s predsjednikom Davorom Šukerom, izvršnim direktorom Marijanom Kustićem i predsjednikom ŽNS Dragom Lucićem o obilježavanju stogodišnjice Hajdukova postojanja. Grad Pakrac je do sada potrošio više od 300.000 kuna, a ostalo će osigurati, među ostalima Hajduk iz redovnog poslovanja ili pomoći donatora, među kojima su od većih Kamen Sirač, Gorenjska gradbena družba Kranj, izvođač radova na aglomeraciji koji je odradio zimus zemljane radove i Beton Kukec.

Tijekom ovog proljeća je izgrađen drenažni sustav, nasipana podloga kamenim materijalom koje je izvela, kao i još neke građevinske radove, pakračka tvrtka Arhiz. I na ostalim pratećim radovima radili su pakrački obrtnici: Elektro Martinović na sustavu rasvjete, a Bravarija Grgić ogradu.

vreće umjetna trava

Nakon postavljanja umjetne trave slijede završni radovi na ogradi, rasvjeti i uređenju okoliša te opremanju pratećim spravama i rekvizitima kao što su golovi, klupa za rezervne igrače, semafor, stroj za češljanje umjetne trave, prozračivač, valjak, stroj za linije, stalci za lopte i slično te tribine za 80-ak gledatelja. Sva ta oprema i rekviziti, osigurani su na natječaju Ministarstva turizma i sporta ovog proljeća kada je Grad kandidirao ovaj projekt za čega je Ministarstvo odobrilo 500.000 kuna, a Grad mora sudjelovati s dodatnih 100.000.

Ovisno o brzini procedure javne nabave, igralište bi u potpunosti moglo biti gotovo u rujnu. 

Igralište je dimenzija 66x44 metra, Na njemu će moći trenirati sve selekcije Hajduka, a dvije najmlađe, U8 i U10, koje igraju na igralištima tih dimenzija, i službene utakmice.

umjetna trava