IMG 9979

Mobilni timovi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja sutra nastavljaju s cijepljenjem. Od 9 do 13 sati u pakračkoj sportskoj dvorani moći će se cijepiti svi zainteresirani građani prvom ili drugom dozom svih odobrenih cjepiva u EU bez prethodnog naručivanja. Cijepljenje će početi u točno vrijeme i nema potrebe da građani dolaze i po sat ili dva ranije te tako stvaraju gužvu.

Uz zaštitu koje cjepivo pruža protiv bolesti COVID-19, cijepljeni prvom dozom moći će preko sustava e-Građani ili u nadležnom HZZO-u zatražiti EU digitalnu COVID potvrdu 22. dan od primitka prve doze cjepiva i potvrda će im biti valjana 42, odnosno 84 dana, ovisno o vrsti cjepiva. Po primitku druge doze, potvrda se može zatražiti odmah te će biti valjana najmanje devet mjeseci, navodi se na stranicama Zavoda za javno zdravstvo.

Prošlog tjedna u pakračkoj dvorani je cijepljeno 246 osoba, od čega 60 prvi put.

U Požeško-slavonskoj županiji prema izvješću županijskog stožera CZ trenutno je aktivno 14 slučajeva zaraze koronavirusom, pri čemu su dvije osobe hospitalizirane. Na posljednjem testiranju obrađeno je 99 uzoraka i nije bilo pozitivnih.