IMG 20210821 141821

U organizaciji Vatrogasne zajednice područja Pakrac_Lipik 22. kolovoza na novom poligonu DVD-a Veliki Banovac održano je natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži te tradicionalni Kup „Banovac“. Nakon prošlogodišnje prisilne pauze ove je godine svoje vještine demonstriralo 80 mladih vatrogasaca, a najvještijima su se pokazali ekipa Gaja kod podmlatka te Velikog Banovca kod mladeži, dok su u istim kategorijama u Kupu "Banovac" slavili domaćin V. Banovac te ekipa Antunovca. 

IMG 20210821 143517

Zadovoljstvo što je tradicija okupljanja vatrogasnog podmlatka nastavljena nakon koronagodine izrazila je gradonačelnica Anamarija Blažević, poželjevši pritom da isto okupljanje dogodine bude još brojnije. Obraćajući se postrojenim sudionicima slično je poručio i pročelnik ureda VZ Požeško-slavonske županije i nacionalni predsjednik savjeta mladeži Marko Ašenbrener. Damir Colosetti, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Pakrac-Lipik zahvalio je mladima na sudjelovanju, a posebnu pohvalu uputio je roditeljima kao podupirućim subjektima u dječjim vatrogasnim aktivnostima. Požalio se ujedno na jednogodišnje pauziranje konstatiravši da je i to jedan od razloga opadanju broja vatrogasne mladeži te zaključio da treba dodatno poraditi na mobilizaciji mlađeg članstva kako bi vatrogastvo u manjim sredinama u budućnosti ostalo neupitno.

IMG 20210821 141625

Recimo i to da su ove godine u Kupu sudjelovale samo tri ekipe mladeži, dok je 2019. godine na posljednjem održanom bilo osam ekipa u istoj kategoriji.
U kategoriji pomlatka nastupili su DVD-a Antunovac, Veliki Banovac, Gaj, Marino Selo, Pakrac i Donja Obrijež, a u kategoriji mladeži Veliki Banovac i Pakrac, dok im se za Kup pridružila ekipa iz Antunovca.

REZULTATI VATROGASNOG NATJECANJA
pomladak – muški: GAJ, V. BANOVAC, PAKRAC, D. OBRIJEŽ, M. SELO, ANTUNOVAC
mladež – muški: V. BANOVAC, PAKRAC

REZULTATI 11. KUPA „BANOVAC“
pomladak: V.BANOVAC, PAKRAC, ANTUNOVAC, M. SELO, D. OBRIJEŽ, GAJ
mladež: ANTUNOVAC, V. BANOVAC, PAKRAC

IMG 20210821 141602

IMG 20210821 143930