NSL

Povodom Europskog tjedna sporta (23.-30.9.) u sklopu kampanje #BeActive, danas je na okolnim sportskim terenima OŠ „Braća Radić“ Pakrac održan Europski školski sportski dan. Riječ je o projektu čiji je cilj promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima, stvaranja zdravih navika te promicanje dobre forme kroz cjeloživotno učenje. Sudjelovalo je oko 200 osnovaca matične škole iz prijepodnevne smjene.

Aktivnosti ove vrste u Pakracu se provode od 2015. godine, a ovogodišnja je organizirana tako da je učenicima nižih razreda upriličena bogata promocija lokalnih sportskih udruga i njihovih sadržaja s mogućnošću aktivnog sudjelovanja. 

Kako su nam rekli inicijatori i organizatori pakračke inačice EŠSD vjeroučiteljica Marina Ančić i učitelj Tomislav Novinc, njihovom pozivu da sudjeluju u današnjem programu odazvali su predstavnici domaćeg NK Hajduk, tenisači iz TK Feniks Daruvar, odbojkašice Volley Li-Pa, stolnotenisači STK Lipa, rukometaši LiPe, šahisti ŠK Pakrac - Lipik te Leon i Ian Krajačić iz pakračkog Crobrana.

IMG 0345

Kao i mnogim sportskim događanjima na području Pakraca aktivnu podršku je pružila Udruga djeca branitelja iz Domovinskog rata koji su ovu prigodu iskoristili kako bi najmlađima predstavili pojedine elemente i opremu buduće Dječje kuće, odnosno projekta njihove udruge o kojem ćemo više izvijestiti narednih tjedana.

IMG 0306

„Zadovoljni smo što su učenici i njihovi nastavnici Europski školski dan proveli aktivno, poštujući tako njegovu temeljnu devizu promicanja aktivnosti i zdravlja. Uz to su djeca kroz brojne prezentacije sportova dobila dodatni uvid u izvannastavne sadržaje i želimo im da se u nekima od njih u budućnosti pronađu. Zahvaljujemo ovom prilikom svima na odazivu i što su ovu priredbu za niže razrede pakračke škole učinili zanimljivom. Hvala i Studencu iz Lipika koji je donirao osvježenje za sve sudionike“, kazala je ispred organizatora Marina Ančić.  

Sportski dan upotpunili su od 11,30 sati učenici viših razreda Osnovne škole kojima je također organiziran sličan dvosatni sportski program. U organizaciji profesora tjelesnog odgoja Anđelka Lucića te kolegica Martina Matića i Ana Zrinščak, učenici su mogli uživati u košarci, rukometu, nogometu, odbojci, povlačenju užeta, skoku u dalj te ostalim kreativnim igrama spretnosti.

 

IMG0376-Medium
IMG0375-Medium
IMG0374-Medium
IMG0373-Medium
IMG0371-Medium
IMG0370-Medium
IMG0369-Medium
IMG0368-Medium
IMG0366-Medium
IMG0365-Medium