IMG 20210925 191439

Tek započeta, a potom zbog epidemioloških mjera prekinuta sezona u 3. HRL te uspjeh na kvalifikacijskom srpanjskom turniru u Pakracu, na kojem su izborili 2. HRL Istok, obilježili su seniorsku sezonu 2020./21. rukometaša LiPe, izdvojeno je na skupštini kluba održanoj 25. rujna u pakračkoj sportskoj dvorani.

U novo prvenstvo rukometaši LiPe ulaze s pojačanjima Robertom Mrkaljom i Dominikom Jančikom, pridošlih iz RK Garešnice, ali bez većih rezultatskih imperativa, tek s ciljem očuvanja drugoligaškog statusa. Premijernu utakmicu igraju već ovaj vikend kad gostuju u Slavonskom Brodu.

IMG 20210925 193055

„Mlađe kategorije odigrale su još manje utakmica od svojih starijih kolega. Kategorija U-15 (dječaci rođeni 2005./2006.), pod vodstvom trenerice Ane Kurić i trenera Maria Lopara, je odigrala samo jednu utakmicu 1. HRL te ostvarila pobjedu protiv RK „Nova Gradiška“. Kategorija U-13 (dječaci rođeni 07./08.), koju vodi trener Anđelko Lucić, odigrala je dvije utakmice te ubilježila pobjedu protiv RK „Đakovo“ te poraz od RK „Ivan“ Mikanovci. Mini rukometaši svoje natjecanje nisu ni započeli,  izvijestio je predsjednik kluba Mario Lopar te dodao: „Ovakvim razvojem situacije, naravno, da nismo zadovoljeni jer kao sportaši želimo trenirati, igrati utakmice, nadmetati se, no to nam je oduzeto. Nadamo se da će sezona koja je pred nama donijeti bolji razvoj situacije te da će dvorane konačno ponovno postati poprišta sportskih nadmetanja.“

IMG 20210925 191351

Od planova za sljedeću sezonu ističu: „Od mlađih kategorija, u 1. HRL će biti uključeni dječaci U-17 (rođeni 2004./2005.) te dječaci U-13 (08./09.). Mini rukometaši će također biti uključeni svoja natjecanja koja su, za tu kategoriju, još uvijek neformalna. Isto tako, od listopada ponovno kreće rukometna igraonica, namijenjena za djecu predškolske dobi. Napomenimo da će uskoro naš rukometni klub postati jači za još dva licencirana trenera. Ana Kurić i Matija Šimić se nalaze pri kraju svog školovanja. Tako dolazimo do brojke od šest licenciranih trenera, što je zaista jedna respektabilna brojka. Kao i svih ovih godina, plan je dignuti rad u klubu i školi rukometa na još veću razinu te okupiti još više djece koja će se baviti rukometom i učvrstiti se na rukometnoj karti Hrvatske. Uprava Kluba, zajedno sa trenerima ulaže velike napore kako bi se to i ostvarilo, završio je Lopar.

Iz financijskog izvještaja vidljivo je da su ukupni prihodi u prošloj godini bili nešto veći od 155 tisuća kuna, a rashodi malo iznad 157 tisuća.

Riječi podrške uputili su Renato Marinić, ispred ŽRK Lipik te Domagoj Ajman, tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca i Vladimir Gazić, predsjednik NK Hajduk i direktor PCP Pakrac.