novac velika

Grad Pakrac će i ove godine, kao i lani, umirovljenicima isplatiti  božićnice u iznosu od 150 kuna, stoji u obavijesti na gradskim službenim stranicama. Pravo na isplatu božićnice stječu umirovljenici koji imaju prebivalište i borave na području Grada Pakraca i čija mjesečna mirovina ne prelazi 1.700 kuna. Kako nam je rekla Dubravka Špančić, stručna suradnica u Gradu Pakracu, isplata, kao i samo podnošenje zahtjeva ove godine, radi epidemioloških mjera i ograničenja provest će se korištenjem nekoliko metoda kako bi svim umirovljenicima omogućili pravo. 

Umirovljenici koji su 2020. godine primili božićnicu Grada Pakraca iz sredstava blagajne  u gotovini, jer nemaju račun, primit će poziv poštom za preuzimanje božićnice i ne moraju podnositi zahtjev. Sve promjene poput adrese, računa, iznosa mirovne ili slično građani trebaju javiti na broj 034 411 080 (lokal 21) do 1. prosinca 2021.

Umirovljenici koji prošle godine nisu primili božićnicu, a ostvaruju pravo, mogu ju dobiti popunjavanjem obrasca na dva načina:

1) Online  - ispunjeni objavljeni obrazac i dokaze (potvrdu o mirovini, tekući račun, osobno iskaznicu) skenirati te poslati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. od koje će primiti potvrdu o primljenom zahtjevu.

2) u gradskoj upravi, Trg bana J. Jelačića 18 u Pakracu;

ako imaju EU digitalne COVID potvrde – svakim radnim danom od 8 – 11 sati u uredu broj 128 gradske uprave (zgrada gradske uprave, prvi kat desno)

ukoliko nemaju EU digitalne COVID potvrde utorkom i četvrtak od 12-13 sati na ulazu u zgradu gradske uprave

Svi umirovljenici koji podnose zahtjev dužni su ponijeti osobnu iskaznicu, odrezak/potvrdu o mirovini isplaćenoj za mjesec rujan 2021. godine (potvrda iz banke ili odrezak kojega donosi poštar) i karticu tekućeg računa te ispuniti obrazac. U Gradu Pakracu ističu da je ulazak u zgradu gradske uprave, osim posjedovanja EU digitalne COVID potvrde, moguć uz obvezno korištenje zaštitne maske.

Umirovljenici svoje pravo mogu iskoristiti do 20. prosinca 2021. godine.

Građani sve dodatne informacije mogu dobiti na broj 034 411 080, lokal 21 ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.