gazić PCP

 

Završetak kalendarske godine prilika je da se osvrnemo na postignuto.  Ova godina u Lokalnoj razvojnoj agenciji Poduztenički centar Pakrac  donijela nam je vrlo uspješnu suradnju s raznim organizacijama i projekte koje smo uspješno proveli. Vjerujemo da je naša lokalna zajednica imala koristi od projekata na kojima smo radili, a mi smo imali iznimnu čast i užitak pripremati ih te sudjelovati u njihovoj provedbi.

Proljetos je završen projekt namijenjen nezaposlenim osobama koji je za cilj imao jačanje njihovih kompetencija koje odgovaraju uvjetima lokalnog tržišta, povećanje produktivnosti rada uslijed kvalitetnog radnog kadra i konačno povećanje zapošljivosti na lokalnoj razini. Uspješno smo priveli kraju i projekt koji je lokalnim poduzetnicima osigurao lakši pristup poslovnim znanjima, vještinama i stručnoj podršci kroz različite skupine aktivnosti. Također smo aktivno sudjelovali u projektu kojem je cilj podizanja znanja i kompetencija zaposlenika razvojne agencije za kvalitetniji rad s klijentima.

Kontinuirano pomažemo u osnaživanju kapaciteta organizacija civilnog društva te izdvajamo dva projekta kojima se unaprijedio, ne samo rad organizacija civilnog društva koje ih provode, već su oni aktivirali i velik dio lokalne zajednice. Projektom Revitalizacije društvenog centra je uvelike doprinio razvoju volonterizma i radu s mladima,  dok je projekt za umirovljenike kroz brojne aktivnosti, radionice i programe omogućio da naši sugrađani treće životne dobi imaju što ispunjeniji i sadržajniji život.

Ponosni  smo što  smo u suradnji s Gradom Pakracom osigurali financiranje različitih projekata iz EU fondova te time dodatno unaprijedili kvalitetu života svih naših sugrađana. Ponajprije tu mislimo na zadnja dva projekta iz Faze 2 Poziva “Zaželi” kroz koji je osnažen i unaprijeđen radni potencijal 55 žena pripadnica ranjive skupine kroz osposobljavanje i zapošljavanje, a koje su brinule za 330 starijih osoba.  Nismo zaboravili ni naše najmlađe pa tako očekujemo skori početak provedbe projekta koji se nastavlja na ove godine završeni “Maslačak ispunjava želje” te omogućava da rad vrtića i dalje prati potrebe zaposlenih roditelja, sve s ciljem osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu. Kroz projekt “Nismo sami” smo osigurali osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima ostvarenje zakonom zajamčenih prava i poboljšali njihovu situaciju promičući ideju inkluzivnog društva.

Ova nam je godina donijela puno novih zanimljivih suradnji i poznanstava, a nadamo se da će i iduća biti tako uspješna, pogotovo kroz korištenje ogromnih iznosa bespovratnih sredstava koje smo dobili u novom programskom razdoblju. Kroz naš rad i projekte želimo poticati kreativnost, razvijati ju i širiti te osvijestiti sve u zajednici da kreativnost i njezini produkti zaslužuju veliko mjesto u našem društvu.

Tim Poduzetničkog centra Pakrac vam želi ugodne i kvalitetno provedene blagdane s najbližima te uspješnu novu 2022. godinu!

Radujemo se novim suradnjama i pozivamo vas da nam se javite s vašim upitima.

Direktor Vladimir Gazić, dipl. oec.