asfaltiranje rehakova 

Tijekom svibnja brojne ulice u središtu grada dobile su novi asfaltni sloj, no planiranog posla za ovu godinu na tom planu je još jako puno pa će ovi radovi trajati vjerojatno cijelo ljeto. Ova intenzivna asfaltersko-građevinska sezona je posljedica privođenja radova na aglomeraciji kraju, ali osim novčanih sredstava iz tog projekta u njima su značajno prisutna i sredstva gradskog proračuna.
Polaganjem završnog asfaltnog sloja 17. svibnja u Ulici Vinka Rehaka (od autobusnog kolodvora do Češkog doma) priveden je kraju postupak modernizacije te prometnice pri čemu je ostala još neodrađena potreba da se zacijeli dio kanala za oborinske vode za što se čekaju adekvatne cijevi, rekao je Marijan Malogorski, pročelnik gradskog ureda za graditeljstvo i stambeno-komunalnu djelatnost. Polovinom svibnja je položen završni asfaltni sloj u dijelu Bolničke ulice od Prilaza na mali most do križanja s Ulicom Matice hrvatske, kao i odvojak s Malog mosta prema Bolničkoj. Tih dana završni asfaltni sloj je položen i u Ulice braća Radića, te nosivi u ulici Vatroslava Lisinskog koja će ovih dana dobiti i završni sloj. Sve to su radovi koji se izvode u sklopu aglomeracije i koji bi uskoro trebali biti nastavljeni i u Branimirovoj ulici gdje će u financijskoj suradnji pola-pola sa županijskom upravom za ceste oba prometna traka od Česme do križanja na Gavrinici dobiti novi asfaltni sloj. Radovi na privođenju kraja projekta aglomeraciji su trenutno najintenzivniji u Strossmayerovoj i Gupčevoj ulici gdje je u tijeku spajanje kućnih priključaka i prebacivanje funkcija na novu mrežu. Paralelno s tim se postavljaju ivičnjaci i kanalice pa se uskoro očekuje i asfaltiranje uništenih nogostupa u tim ulicama. Krpanje raskopanih dijelova prometnica uz ivičnjake, kao i sanacija šahti na uličnim raskrižjima ima još na mnogo mjesta u središtu grada i sav taj posao bi prema planu trebao biti završen u lipnju. No Malogorski za sada to ne želi i potvrditi.

Gupčeva 4 22

Prometnice se asfaltiraju i na druge načine (financijske izvore). Privode se radovi na pješačko-biciklističkoj stazi, te zelenoj površini u Ulici Alojzije Janković, čiji kraj je najavljen za idući mjesec. Nakon što je završeno postavljanje vodovodnog sustava u gornjem dijelu Ulice sv. Roka, Malogorski očekuje uskoro i asfaltiranje tog dijela, do istoimene kapele, što će biti prvo postavljanje asfalta u tom dijelu ulice, čiji donji dio, od ulaza iz Gundulićeve je asfaltiran proljetos.
U planiranoj modernizaciji pakračkih prometnica najlošije stoje radovi na Trgu bana Josipa Jelačića, kolničko-parkirališnoj dionici od ulaza u kuriju Janković do kuće Dizep. Izvođač Poduzeće za ceste Sl. Brod bez nekog objašnjenja, ali i jasnih razloga se već dva mjeseca ne pojavljuje na gradilištu gdje je s radovima započeo rano proljetos.

Slijedi finalizacija i uvođenje reda
U svim ulicama gdje je ovog proljeća postavljen završni asfaltni sloj, ili će to biti narednih dana/tjedana, uslijedit će postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, nakon čega će biti vozačima jasno što je vozna, što parkirališna, a što pješačka površina pa se očekuje i kraj nereda koji sada vlada, primjerice na Trgu Franje Tuđmana, Ulici braće Radića i još nekima. Osim toga u većini moderniziranih ulica treba postaviti nadzemnu infrastrukturu za javnu rasvjetu, a završna glazura u vidu zelenih površina uslijedit će na jesen i iduće proljeće.

Strossmayerova