odmaralište vir

Dolaskom djece i mladeži u pratnji odraslih osoba iz vukovarske Udruge „Golubica“ ovaj vikend započinje turistička sezona u odmaralištu Gradskog društva HCK Pakrac „Cvrčak“ na Viru. Kako nam je rekla ravnateljica Danijela Kiš, u devet grupa do 3. rujna oko 600 osoba će na Viru ostvariti oko 5500 noćenja i više slobodnih mjesta nema.

Uz iste cijene kao lani, ovisno o starosnoj dobi i broju kreveta sobe, one se za devet pansiona kreću od 1700 do 2600 kuna uključujući i prijevoz, u grupama do 55 osoba na Viru će, osim „Golubice“ i privatnih odraslih građana Pakraca, Lipika, Novske i Daruvara, boraviti djeca i mladež u pratnji odraslih iz cijele Hrvatske u organizaciji Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ , djeca i mladež čiji će boravak na Viru osigurati socijalna vijeća Pakraca i Lipika, Udruga za promicanje i razvoj multietničkih zajednica „Nansen“ iz Osijeka, te umirovljenici iz Zagreba.

O njima će na Viru brinuti dvije kuharice, domar i spremačica te voditeljica koji će u desetodnevnom turnusu biti raspoređeni iz doma u Marinom Selu te sjedišta CK u Pakracu kao i dvije osobe zaposlene sezonski.