coronavirus 4914026 1920

U Požeško-slavonskoj županiji 27. srpnja je bilo aktivno 107 slučaja zaraze koronavirusom pri čemu su četiri osobe bile hospitalizirane. Dan ranije na testiranju je obrađeno 40 uzoraka, od kojih je 26 pozitivnih.

Ukupno gledajući epidemiološko stanje krajem srpnja, kao i u ostatku Hrvatske, situacija se ponovo pogoršala. U taj mjesec smo ušli sa samo 14 aktivnih oboljenja i dvije hospitalizirane osobe, a 4. srpnja od 43 testirana uzorka niti jedan nije bio pozitivan. No već polovinom mjeseca smo dosegli  63 aktivna oboljenja i 30-tak dnevno pozitivnih pa smo 21. srpnja imali 130 aktivno oboljelih i 6 hospitaliziranih, u oba slučaja najlošiji ovomjesečni statistički rezultat, proizlazi iz dnevnih izvješća županijskog Stožera CZ. 

Usporedbe radi, lani 27. srpnja je bilo aktivno samo pet slučajeva zaraze i niti jedna osoba nije hospitalizirana. U posljednjih sedam dana tada je testirano 374 uzorka pri čemu je samo četvero bilo pozitivnih. Radi svih tih statističkih podataka, stručnjaci su zabrinuti za razvoj epidemije na jesen.