asfaltiranje trga Medium

Od jutros je u tijeku asfaltiranje grubim (nosećim) slojem županijske ceste koja u dužini od 120 metara, od ulaza u kuriju Janković do kuće Dizepp, prolazi Trgom bana Josipa Jelačića koja je radi te rekonstrukcije zatvorena za sav automobilski promet od 25. srpnja. Završi li mehanizacija i radnici tvrtke Promet građenje Požega asfaltiranje tijekom dana, ona će od sutra biti ponovo dostupna vozačima, mada o tome nismo uspjeli dobiti potvrdu u gradskoj upravi kao niti termin polaganja finog asfaltnog sloja, što će značiti ponovo privremeno, bar na jedan dan, zatvaranje prometa.   

Tijekom proljeća u sklopu iste rekonstrukcije modernizirano je parkiralište na istočnoj strani ove prometnice, te će ostati u ovoj fazi, osim finog asfaltiranja još za „ukockati“ pješački nogostup uz „Cubismo“. Nakon toga Županijska uprava za ceste morat će odraditi vertikalnu i horizontalnu prometnu signalizaciju, a gradska uprava sadnju drveća na zelenim površinama s  istočne strane trga s kojih je radi dotrajalosti i ovih radova uklonjeno zimus.

pravac spahijski Medium

Trodijelni projekt

Ovo je tek središnji dio projekta rekonstrukcije ove županijske ceste koja bi trebala biti nastavljena ove jeseni. Nastavkom radova bit će obuhvaćen sjeverni dio, od ulaza u kuriju do Spahijskog podruma gdje će, uz rješavanje pitanja podzemnih instalacija na zahtjev zaštitara biti spuštena razina za oko 20 centimetara čime će se izbjeći stepenica za ulaz u Spahijski podrum čija rekonstrukcija je u tijeku. Ovaj dio radova prema ugovoru s izvođačem treba biti završen do kraja godine i njegova ugovorena vrijednost uključujući i sadašnje radove na trgu je 1,53 milijuna kuna. 

U nastavku cjelokupnog projekata iduće godine bi trebala uslijediti kolnička rekonstrukcija iste županijske prometnice, južno od Dizeppove kuće pa do česme pri čemu će na križanju ispred pravoslavne crkve biti izgrađen kružni tok.

Ukupna vrijednost ovog trodijelnog projekta je 4,25 milijuna kuna, a financiran je od strane Grada i ŽUC-a.

pravac česma Medium