DSC 0156

Povodom obilježavanja 31. godišnjice „Sjećanja na žrtvu Vukovara“, Pakrac je kišnog 16. studenog u ranim poslijepodnevnim satima posjetila 15. tradicionalna moto-karavana s više od stotinu motociklista. Riječ je o višegodišnjem zajedničkom projektu Moto-kluba s Koručule, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te moto klubova iz cijele Hrvatske pod nazivom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ kojom motociklisti u pet voznih etapa, sa startom u Prevlaci i ciljem u Vukovaru, simbolično spajaju krajnji jug s istokom Hrvatske. Na svom putu motoristi pale svijeće na spomen mjestima stradalnicima Domovinskog rata, a već godinama obvezna stanica im je Pakrac.

DSC 0158

Karavanu su u Pakracu u prostoru pakračke tržnice dočekali kolege motociklisti - članovi pakračkog MK Vitezovi tame, osiguravši okrjepu i osvježnje.

„Zadovoljni smo što se Pakrac i ove godine nalazi na karti ovog hvalevrijednog projekta. Veliko je srce, želja i ustrajnost ovih ljudi koje niti obilna kiša nije omela da nastave zacrtanim putem prem cilju. Sretni smo što su naši Vitezovi tame skupa s Gradom Pakracom kotačić i dio ovog moto-projekta“, rekao je Zdravko Filipin, predsjednik pakračkog MK Vitezovi tame.

DSC 0154

Sudionike ovogodišnje karavane u Pakracu je pozdravio Marijan Širac predstavnik Grada Pakraca, pokrovitela događanja, nakon čega su zajedno odali počast ispred gradskog spomen-obilježju poginulim braniteljima.

Nakon dvosatnog zadržavanja u Pakraca motociklisti su, predvođeni Đanijem Radovanovićem, predsjednikom MK Korčula, nastavili zacrtanim putem Novskoj, Novoj Gradiški i Požegi i dalje prema konačnom cilju – Vukovaru, gdje će u petak 18. studenoga sudjelovat će u Koloni sjećanja do vukovarskog groblja.

DSC 0153