Radovi sud 22. 11. Medium

Dovršetkom projekta aglomeracije, ali i ulaskom u zimsko razdoblje smanjuje se građevinska aktivnost na našim ulicama. No u drugoj polovini studenog ponovo je, već po tko zna koji put unazad nekoliko godina, djelomično onemogućen promet glavnim gradskim trgom. Od 15. do najavljenog 30. studenog na dijelu županijske ceste koja prolazi preko trga za automobilski promet je zatvorena županijska prometnica od ulaza na trg (kod zgrade suda) do izlaza kod pravoslavne crkve, izvijestili su iz tvrtke Promet građenje Požega koja je izvođač radova.

Riječ je o radovima koji se obavljaju u cilju modernizacije spomenute županijske ceste. U kolovozu je modernizacija odrađena na 120 metara dugačkoj dionici preko središnjeg dijela trga kada je vrijedila identična ovakva prometna regulacija. Sada se nastavljaju na dionici od ulaza u glazbenu školu do raskrižja ispred katoličke crkve. Nakon toga odmah će biti nastavljeni identični radovi s ciljem spuštanja sadašnje razine Strossmayerove ulice kroz križanje pa do iza Spahijskog podruma.  

kusonjski most 22. 11. Medium

Od ostalih prometnih nedaća i dalje je za sav promet zatvoren kusonjski most i sadašnja faza radova na oplati mosta vizualno ne nagovještava njegov završetak, kako je to predviđeno, do 21. prosinca. Što se tiče prometnica, ovih dana novi asfaltni završni sloj širine tri metra  i dužine 760 metara dobila Ulica 105. brigade što ga je postavio Amić transporti, a sa 520 tisuća kuna financirao gradski proračun. Ovih dana bit će asfaltirana i istočna pješačka staza u Ulici Alojzije Janković što će biti kraj radova za ovu godinu i u toj ulici.   

Na projektu aglomeracije od 14 pratećih građevinskih dozvola na njih 11 je obavljen tehnički prijem što znači da su u potpunosti završene. Preostale su tri veće na području Pakraca koji Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, očekuje ovih dana. Izvođač Gorenjska gradbena družba više nema većih gradilišta. Odrađuju tek manje radove na otklanjanju nedostataka koje najvećim dijelom otkrivaju povećane kišne padaline. Dio njihovih radova je i sadnja stotinu stabala crvenog javora, kuglastog bagrema i lipe u Strossmayerovoj, Tomislavovoj i Gundulićevoj ulici, vrijednih 160.000 kuna koje će nadomjestiti one uklonjene radovima na aglomeraciji.

rupe štrosmajerova Medium

Što se tiče vodovodne mreže Pierobon očekuje uskoro i tehnički prijem vodovoda u Psunjskoj ulici i dijelu Ulici sv. Roka nakon čega će biti omogućen priključak tamošnjima stanovnicima.

Polovinom studenog počeli su u Pakracu i radovi na izradi bežične i optičke mreže koju provodi tvrtka Pro-PING iz Pitomače, ovlašteni pružatelj internetskih usluga (Internet Service Provider) koja će omogućiti našim građanima korištenje njihove internetske usluge o čemu ćemo u našim medijima izvijestiti uskoro.