banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

 

Jasmin

Nakon što je u srpnju ove godine, nakon isteka mandata Sadmiru Delihodžiću, za novog predsjednika Sportske zajednice Grada Pakraca izabran Mario Lopar, od 1. studenog SZGP ima i novog profesionalnog tajnika. Taj posao će umjesto dosadašnjeg Domagoja Ajmana obavljati 49. godišnji Jasmin Ramić. Pakračka javnost Ramića je već imala priliku upoznati kao odličnog kuglača Kuglačkog kluba Pakrac, a nešto više o njemu doznali smo u kratkom razgovoru vođenom u objektu pakračke kuglane, gdje je početkom rujna i zaposlen u okviru Sportske zajednici na održavanju iste. „U Lipik sam došao nakon potresa u Banovini koji je meni kao i mnogima zakomplicirao život. Višestambena zgrada u kojoj smo tamo živjeli, obilježena je crvenom naljepnicom jer nije sigurna za život pa smo bili prisiljeni potražiti nova rješenja. Kako sam lipički zet, sa suprugom sam adaptirao obiteljsku kuću u Lipiku, prešao sam kuglati iz Novske u KK Pakrac i za sada budućnost planiramo ovdje“, objasnio je Ramić, strojarski tehničar udaljen samo jedan ispit od akademske titule, što u skorije vrijeme namjerava realizirati, ali i s dvadesetak godina radnog staža provedenog u Željezari Sisak u sklopu koje je rukovodio jednim odjelom kvalitete. Posljednju godinu radio je u prosvjeti i to u lipičkoj školi gdje je bio asistent u nastavi djece s posebnim potrebama.
Osim administrativnog tajničkog posla Ramiću ostaje obveza održavanja kuglane, a kako kaže, ustroj Sportske zajednice koja ima šest zaposlenika neće se značajnije mijenjati. Matijašević i Širac te dvije spremačice i ubuduće će brinuti o sportskoj dvorani, dok će Rosić održavati teniske terene i brinuti o biciklističkom sektoru.
Iako je kuglač, Ramićeva sportska povijest doista plijeni pažnju. „Sport je oduvijek bio dio mog života. Do rata sam trenirao rukomet, a nakon rata sam se zaljubio u odbojku koja je i danas dio mog života. Godinama sam igrao u 1. ligi za sisački Metalac, a nakon 2000. godine sam se posvetio trenerskom poslu i suđenju. Sudim više od 15 godina najviši odbojkaški rang, međunarodni sam sudac sjedeće odbojke, a sudim i odbojku na pijesku. Također, u Sisku sam trenirao niže dobne kategorije, kao i ženski odbojkaški klub u 1. B ligi.“
Kuglanje je, kaže, zavolio preko pokojnog oca koji je godinama kuglao za Zanatliju. „Počeo sam kuglati nakon 40. godine. Posljednje tri, četiri godine sam se tome potpuno posvetio, a od većih uspjeha izdvajam igranje s Novskom 1. HKL, što mi je cilj u budućnosti ostvariti i s KK Pakrac. Koliko ćemo uspjeti, vrijeme će pokazati...“, zaključio je Jasmin Ramić novi tajnik Sportske zajednice Grada Pakraca.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić