2022 11 30 09.29.12 Medium

Potpisivanjem ugovora u pakračkoj gradskoj vijećnici između Grada Pakraca kao poslodavca i 30 žena odabranih za rad s krajnjim korisnicima danas je započeo praktični dio projekta „Žena spretna, starost sretna“ koji se provodi u sklopu III. faze programa „Zaželi - program zapošljavanja žena“, a financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Radni odnos je temeljem ugovora sklopljen na 6 mjeseci tijekom kojih će žene skrbiti o 180 odabranih korisnika s područja Grada Pakraca. Svaka će na brigu dobiti šest korisnika, a obveze podrazumijevaju pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama.

2022 11 30 09.28.27 Medium

„Ovaj projekt je izuzetno važan za našu zajednicu, a meni osobno jedan od najdražih. Prvenstveno želim zahvaliti svim ženama koje su svih ovih godina provođenja projekta „Zaželi“ brinule o našim starijim i nemoćnim sugrađanima, što nam je svima dužnosti i obaveza. Radite posao koji je istovremeno human i emocionalno važan“, poručila je zaposlenicama gradonačelnica Anamarija Blažević poželjevši im sreće u radu te istaknula kako će se program „Zaželi“ nastaviti i dalje za sve koji iskažu interes, vjerojatno u puno dužem trajanju.

Zaposlenice su o detaljima ugovora o radu i rasporedu upoznale voditeljica projekta Zrna Garača te njegova koordinatorica Danijela Galijaš, koje će sutra krenuti obilaziti svoje korisnike. Korisnik projekta vrijednog više 1.480.485 kuna  je Grad Pakrac koji u treću fazu provedbe programa ulazi s partnerima Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-PU Požega.

2022 11 30 09.38.22 Medium

Isti projekt naziva „Zaželi empatiju, dobij simpatiju“ vrijednog 1.237.100 milijuna kuna od kraja rujna provodi Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Područni ured Požega te Centrom za socijalnu skrb Pakrac. Zaposleno je 25 žena koje su s 1. studenim krenule obilaziti 150 korisnika.