IMG 1508

Privremena prometna regulacija na Trgu bana Josipa Jelačića ostaje na snazi sve do 7. siječnja 2023. godine, obavijestili su iz tvrtke Promet građenje Požega koja je izvođač radova.
Navedena prometnica je za automobilski promet isprva zatvorena od 15. studenog, kad su započeli radovi, na ograničeni rok do 30. studenog. Kako predviđeni radovi nisu dovršeni, u našu redakciju pristigli su brojni upiti građana po tom pitanju, najviše onih koji žive na rečenom potezu kao i poslovnih subjekata izravno zainteresiranih za normalizaciju prometa.
Slijedom toga kontaktirali smo izvođača radova tvrtku Promet građenje Požega. U njihovom odgovoru na proslijeđeni upit kažu: „Za izvođenje radova na županijskoj cesti (dio ulice Josipa Juraja Strossmayera i Trga bana J. Jelačića u Pakracu, na javnoj Županijskoj cesti ŽC 4099 (Pakrac (DC 38) – Šeovica) uslijed viših i nepredvidivih okolnosti (poremećaj tržišta građevinskog materijala, prijevoza i rokova dobave kao i drastično povećanje cijena istog, a sve posljedično Rusko-Ukrajinskog sukoba), ishođeno je produženje roka kao i suglasnost za privremenu regulaciju prometa na navedenom području. Rok produženja radova je do 7. siječnja 2023. godine. Privremena prometna regulacija ostaje ista“.
Podsjetimo, riječ je o radovima koji se obavljaju u cilju modernizacije spomenute županijske ceste. U kolovozu je modernizacija odrađena na 120 metara dugačkoj dionici preko središnjeg dijela trga kada je vrijedila identična ovakva prometna regulacija. Sada se nastavljaju na dionici od ulaza u glazbenu školu do raskrižja ispred katoličke crkve. Nakon toga odmah će biti nastavljeni identični radovi s ciljem spuštanja sadašnje razine Strossmayerove ulice kroz križanje pa do iza Spahijskog podruma.

IMG 1509