Udruge u kulturi

U prostoriji velike vijećnice gradske uprave danas su potpisani ugovori o dodjeli sredstava za prijavljene projekte javnih potreba udruga u kulturi s područja Grada Pakraca. Predstavnici lokalnih udruga ugovore su potpisali u društvu gradonačelnice Anamarije Blažević te Marijana Širca i Marije Martinelli, pročelnika i stručne suradnice u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i gospodarstvo Grada.

Prilikom uručenja, Blažević je istaknula kako se u gradskom proračunu svake godine osiguravaju sredstva za javne potrebe u kulturi, a odnose se na djelatnosti, programe i projekte, aktivnosti i manifestacije u kulturi od interesa za Grad Pakrac. Ove godine, za financiranje projekata koji doprinose kulturnom razvoju, očuvanju kulturnih vrijednosti i dobara prijavljeno je 12 projekata od strane osam udruga, s tim da je odobreno njih 11 koji će biti financirani ukupnim iznosom od oko 19.900 eura, odnosno 150.000 kuna s obzirom da je natječaj trajao do kraja prošle godine i bio izražen u staroj valuti. Radi se o sljedećim udrugama: KPD „Sloga“ Pakrac (663 + 6636 eura), Društvo Mađara Pakrac (1858 eura), Tamburaški orkestar Pakrac (1592 eura), Plesni klub „Dolce“ Pakrac-Lipik (796 eura), Povijesno društvo Pakrac-Lipik (1194 + 1327 eura), „Češka beseda“ Prekopakra (1858 eura), KUD „Seljačka sloga“ Prekopakra (1194 + 1592 eura) i Zajednica Talijana „Liberta“ Ploštine (1194 eura).

Gradonačelnica i suradnici

„Na stranicama Grada u tijeku je natječaj za financiranje projekata udruga proizašlih iz Domovinskog rata, za što je u proračunu osigurano 18.000 eura, a uskoro će biti otvorena još dva natječaja, za udruge iz ostalih područja (12.000 eura) i  za udruge tehničke kulture (1.300 eura). Tijekom cijele godine bit će otvoren i javni poziv za dodjelu pokroviteljstva i sponzorstva događajima i manifestacijama od gradskog interesa“, rekla je gradonačelnica Blažević i dodala da je natječaj za financiranje sportskih udruga završen, a sredstva u ukupnom iznosu od oko 100.000 eura, bit će im dodijeljena putem Sportske zajednice Grada.

Špančić potpisuje