Plakat Dan Grada 2023jpg

Sportskim igrama slijepih koje će u pakračkoj Staroj školi u ulici braće Radića biti održane 11. ožujka, započinje ovogodišnje višednevno obilježavanje Dana Grada Pakraca s brojnim kulturnim, zabavnim, sportskim, sajmenim i ostalim sadržajima. Istog dana bit će održana još i tri turnira: šahovski, rukometni i bridge, dok će kod kapelice u Kusonjama u 10 sati započeti Križni put grada Pakraca.

U znaku sporta će proteći i nedjelja 12. ožujka kada će na teniskim terenima i u Gradskoj kuglani od 10 sati biti održan „Dječji sportski dan“, a utorak 14. ožujka je rezerviran za još jedan kviz znanja o povijesti i baštini grada pod nazivom „(Ne)poznati Pakrac“.

sajam udruga

U srijedu, 15. ožujka u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđmana s početkom u 10,15 sati bit će održana kazališna predstava za djecu „Želim znati, hoću znati“, a od 18 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković predviđeno je predavanje o Everestu i promocija knjige poznatog hrvatskog alpinista i putopisca Stipe Božića.

Hotel Pakrac će u četvrtak, 16. ožujka, biti mjesto održavanja svečanog proglašenja sportaša grada Pakraca,  u organizaciji našeg Lista i Sportske zajednice Grada.

Sljedećeg dana, 17. ožujka od 10 sati na gradskoj šetnici će biti održan Sajam dječjeg poduzetništva, dok će za one veće u velikoj vijećnici gradske uprave biti održan Dan poduzetništva koji započinje u 12 sati. Istog dana u Gradskoj sportskoj dvorani biti će dodijeljena priznanja učenicima i mentorima kao i tradicionalna priredba „Poklon mome gradu“ koja započinje u 18 sati.

poklon mom gradu 2022

U subotu, 18. ožujka od 10 sati na gradskoj šetnici bit će organizirana likovna kolonija, a od 16 sati moći ćete posjetiti Sajam udruga. Iste večeri, na istom mjestu, od 20 sati predviđen je koncert mladih pjevača popularne HTV-ove emisije „A strana“.

19.3. - blagdan sv. Josipa

Na sam blagdan svetog Josipa 19. ožujka od 9 sati bit će održano Otvoreno prvenstvo Grada Pakraca u ribolovu na jezeru Pakurnovac, a u 10,30 sati će biti organizirano polaganje vijenaca i odavanje počasti, dok će u 11 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana sveta misa.

Obilježavanje Dana Grada Pakraca završava 20. ožujka, kada će u župnoj crkvi od 18,30 sati biti održan koncert korizmenih napjeva o. Fortunata Pintarića.

ribolov pakurnovac