kviz glava Medium 

U gradskoj vijećnici kurije Janković sinoć je održan četvrti po redu kviz „(Ne)poznati Pakrac“, kojim su se Muzej grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac uključili u obilježavanje Dana grada.

Šesnaest ljubitelja kvizova okušalo se u znanju kroz 60-ak pitanja koja su se temeljila na poznavanju pakračke povijesti, od najpoznatijih ulica, sugrađana, događaja, sve do najaktualnijih zbivanja i svakodnevnih pakračkih tema kroz četiri kategorije; Povjestice, Slikopitalice, ABCD pitalice i (Ne)poznato o poznatom.  Pitanja nisu bila laka, a borba je bila neizvjesna. U veseloj i opuštenoj atmosferi dvosatnog kviza, i ove godine pobjedu je odnijela ekipa „ADTM“ sastavljena od pakračkih prosvjetara, dok su drugo mjesto podijelili „Amaris“ i srednjoškolska ekipa „Gizma“. Svi natjecatelji pokazali su zavidno znanje na ovom nimalo laganom kvizu, za što su nagrađeni prigodnim nagradama organizatora i sponzora koje im je uručila gradonačelnica Anamarija Blažević.

sve ekipe kviza Medium

Jelena Hihlik, ravnateljica pakračkog muzeja, istaknula je zadovoljstvo jučerašnjim kvizom uz želju da se iduće godine okupi još veći broj natjecatelja koji mogu na zabavan i zanimljiv način naučiti ponešto o bogatoj pakračkoj povijesti.

kviz organizatori Medium