vrtićarci na predstavi Medium

U sklopu obilježavanja Dana Grada danas je u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman izvedena predstava „Želim biti, hoću biti“ u režiji Marijane Matoković te produkciji Kazališta Prijatelj, Gradskog kazališta Sisak i Teatra CIRKUS Punkt, koja upozorava da svako dijete ima pravo ne samo na obrazovanje, nego i na maštanje i želje.

Priču o djevojčici Lidiji, koja kroz pjesmu i ples uživa u maštanju o svom budućem životu, i njezinim roditeljima koji ju pokušavaju usmjeriti na „prava zanimanja“, ispričali su vrsni glumci Lidija Kraljić, Antonia Šašo Brkanić i Hrvoje Zalar koji je ujedno i autor ovog teksta.

predstava hr.dom Medium

Stotinjak gledatelja, uglavnom vrtićaraca i učenika nižih razreda osnovne škole, moglo je iz ove predstave izvući pouku da su sva zanimanja jednako vrijedna i jednako doprinose onome što svi želimo, a to je sretno i pravedno ljudsko društvo.

Obilježavanje Dana Grada nastavlja se večeras u 18 sati, u prostoru vijećnice kurije Janković gdje će gostovati alpinist, pisac, fotograf, filmski snimatelj i redatelj Stipe Božić koji će održati putopisno predavanje o Everestu i predstaviti novu knjigu - Penjačevi zapisi.

publika predstava Medium