kolonija naslovna Custom

Raznovrstan program obilježavanja Dana grada Pakraca nastavio se i danas u dvorištu kurije Janković, gdje je održana likovna kolonija, u organizaciji Turističke zajednice grada Pakraca, na koju se odazvalo 15-ak slikara amatera, polaznika slikarskog tečaja iz Daruvara te nekolicina slikara amatera iz Pakraca i Lipika.

kolonija rad

Dvorište kurije Janković danas je bilo ukrašeno kreativnom atmosferom i ugodnim druženjem za koje se pobrinula Pakračanka Milka Nemet, polaznica slikarskog tečaja iz Daruvara, koja se rado odazvala na poziv Turističke zajednice grada Pakraca. „Došli smo uveličati ovu Vašu proslavu. Neke slike smo donijeli, a neke sada stvaramo. Jako nam je drago što smo imali priliku doći. Voljeli bismo prenijeti ljubav prema slikarstvu i na Pakrac te ćemo se rado ponovno odazvati na svaki poziv“, istaknula je Nemet. Za motive slika odabrali su, prigodno, grad Pakrac i njegove prirodne ljepote. Koloniju je podržala i obišla pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

kolonija otto

Program je uveličao i doktor Otto Kraml koji stvara unikatne slike na svom tabletu. Koristi inovativnu tehniku kompjutorski programiranog akvarela. Kako ističe, navedena tehnika mu je draža jer se slike mogu u bilo kojem trenu nadograđivati i slati, a omiljeni motiv mu je cvijeće. U skladu s navedenim,  donio je sliku buketa kojeg je radio na Dan žena.

IMG 2356

Program se nastavlja u 16 sati Sajmom udruga na gradskoj šetnici, te navečer u 20 sati koncertom A-Strane.