banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

glavna svečana sjednica

„Još uvijek se kod nas mogu vidjeti rane iz Domovinskog rata, ali svakim danom te vidljive rane nestaju i mijenjamo vizure našega grada, kako bi on bio ugodno mjesto za život svih nas. Skoro 46 milijuna eura završenih investicija i projekata u jednoj godini daje nam za pravo reći da mijenjamo kvalitetu života naših sugrađana na bolje“, istaknula je pakračka gradonačelnica  Anamarija Blažević obraćajući se  gostima na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pakrac što je danas održana u kino sali Hrvatskog doma.

anamarija svečana sjednica

Gradonačelnica Anamarija Blažević

„Prvo područje u kojem se značajno ulagalo su prometne površine, ceste i nogostupi. Obnovili smo niz prometnica i nogostupa, ali i gradimo nove. Trudili smo se poboljšati kvalitetu života naših sugrađana kroz ulaganja u kulturne i javne površine. Adaptirali smo društvene domove, renovirali i izgradili nova dječja igrališta, izgradili i opremili malonogometno igralište s umjetnom travom, podignut je balon na teniskom terenu. Ulažemo u sport, pogotovo u djecu i mlade koji se žele baviti sportom“.

Turizam je u Pakracu grana koja iz godine u godinu raste, stoga je gradonačelnica Blažević iskoristila priliku zahvaliti svima koji su bili uključeni u promociju grada kako djelatnicima Grada Pakraca tako i suorganizatorima; Udruženju obrtnika Pakraca i Lipika, Turističkoj zajednici Grada Pakraca i Poduzetničkom centru Pakrac te kulturnim ustanovama.

Projekti značajni za kvalitetan život

Naglasila je i značaj projekata socijalnog karaktera kojih se više od 15 takvih provodilo ili još provodi na području našeg grada istaknuvši projekt Zaželi, čija je treća faza u te očekuju s nestrpljenjem i četvrtu dugoročniju fazu. Svi ti projekti koji najčešće nisu vidljivi itekako su značajni za polaznike dječjeg vrtića, osobe s invaliditetom, stare i nemoćne. Zahvaljujući udrugama i ustanovama na provedbi zahvalu je uputila i Središnjem državnom uredu za demografiju, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstvu hrvatskih branitelja, Ministarstvu kulture i medija te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.

Gradonačelnica nije zaboravila niti programe financirane iz gradskog proračuna namijenjenih razvoju gospodarstva, demografiji, školovanju i zdravstvu.    

marin piletić

Ministar Marin Piletić

Pohvale gostiju na trudu i kvalitetnom radu

Marin Piletić, izaslanik predsjednika Vlade i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, rekao je kako je prošla godina bila godina u kojoj smo završili korištenje prvih deset godina sredstava iz Europske unije i nije bilo sredine u Hrvatskoj koja nije to znala na najbolji način iskoristiti i ponuditi svojim sugrađanima, pa tako u ovom slučaju i Pakrac. „Vi ste u prošloj godini završili i pokrenuli projekata u iznosu od  46 milijuna eura, nema segmenata gdje niste „zagrebali“ i u kojem niste unijeli dio sebe željom i voljom da radeći ono što radite u gradu, radite  za dobrobit svakog vašeg sugrađanina. To je smisao truda i rada, da svaki stanovnik ove zapadne Slavonije ima mogućnost za kvalitetan i dostojanstven život. Ulazimo u sljedećih deset godina članstva u Europskoj uniji i nikad više sredstava nije bilo na raspolaganju i podižemo ljestvicu na više. Puno uspjeha u sljedećim izazovima, a što je najvažnije imate srca i volje da svoj kraj učinite prosperitetnijim“, istaknuo je ministar Piletić najavivši u lipnju raspisivanje javnog natječaja za novu fazu projekta „Zaželi“ koji će trajati 3 godine.  

mandarić

Saborski zastupnik Marin Mandarić

Čestitkama na učinjenom pridružio se i saborski zastupnik Marin Mandarić, izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora, istaknuvši kako je Pakrac najprije upoznao surađujući s  gradonačelnicom Blažević koja je, kako je rekao, uvijek isticala ljubav prema gradu i sugrađanima stoga se jedino na takav način, s žarom i vjerom u svoj rad, može raditi tako kvalitetno primjećujući sinergiju lokalne, regionalne i državne uprave.   

miroslav ivančić

Predsjednik Gradskog vijeća Miroslav Ivančić

Uručena gradska priznanja

Uobičajeno na sjednici gradonačelnica i predsjednik Vijeća Miroslav Ivančić uručili su gradska priznanja za prošlu godinu, kako je to ovog mjeseca odlučilo Gradsko vijeće. Zlatna plaketa „Grb Grada Pakraca“ dobili su: Tea Silađi za područje kulture, Udruga invalida rada Pakrac-Lipik za područje zdravstva i socijalne skrbi i Slavko Vuić za područje fizičke kulture.  Istovremeno „Pečat Grada Pakraca“ je dodijeljen Deanu Nagyu, dr. Ivici Turuku, Marijanu Gašparu (posmrtno), Peri Tutiću, Zlatku Grčeviću i Željku Trohi.

svi nagrađeni

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Miroslav Ivančić podsjetivši u uvodnom dijelu na značaj koji Pakrac ima od srednjeg vijeka do Domovinskog rata, a danas je grad koji se razvija i ulaže u istraživanje naše povijesti, koji se obnavlja i dodaje nove sadržaje za svakoga tko u njemu želi živjeti. U završnom obraćanju zahvalio se svima gostima na dolasku što pokazuje da podržavaju i vole ovaj grad.

Uz spomenute ovoj svečanosti su prisustvovali, više državnih tajnika i dužnosnika ministarstava, dožupani, čelnici različitih županijskih i gradskih institucija, predstavnici prijateljskih gradova i općina kao i predstavnici udruga i gospodarstava.  

Glazbenim točkama svečanu sjednicu uveličala je ženska vokalna skupina „Aoide“ Osnovne glazbene škole Pakrac.

aoide

publika 1

publika 2 svečana

publika 3 svečana

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić