Učenički dom SŠ Pakrac

Učenički dom Srednje škole Pakrac sudjelovao je  na 46. državnoj Domijadi u Rovinju od 8. do 10. svibnja u organizaciji regije Istok (Slavonija), pri čemu je, u konkurenciji od 60 učeničkih domova u Republici Hrvatskoj, jedini osvojio čak četiri prva mjesta, doznajemo od Livije Grubišić voditeljice Učeničkog doma.

"Domijada pruža učenicima priliku za demonstraciju svojih vještina, znanja i kreativnosti kroz područja kulture, multimedije i sporta. Predstavlja važan poligon za predstavljanje sadržaja izbornih i posebnih programa učeničkih domova, ali i mjesto na kojem se tradicionalno natječu, upoznaju i druže učenici i voditelji iz različitih dijelova Hrvatske", naglašava voditeljica. Pakrački dom sudjelovao je u organizaciji sportskih natjecanja, a također je sudjelovao u sportskom, kulturnom i multimedijalnom dijelu natjecanja. U kategoriji badminton, pod vodstvom profesora Luke Ogrizeka, muška  i ženska ekipa osvojili su 1.mjesto, pri čemu su se u muškoj ekipi natjecali Ivano Kukla, Patrik Komljenović, Stjepan Hrvaćanin i Gabriel Vidović. Zlato za žensku ekipu osvojile su Hana Basarić, Gabriela Djokic, Maja Gašpić, i Josipa Grgić, dok su Hana Basarić i Ivano Kukla proglašeni najboljim igračima turnira. Autorskom predstavom "Tko je kriv" predstavili su se učenici Vinko Šnajder, Luka Veber, Mladen Šapić, Patrik Komljenović, Stjepan Hrvaćanin, Lana Oljača, Ana Kovačić i Hana Basarić te su pod vodstvom profesora Vilima Grgića u kategoriji scenskog izraza osvojili 1. mjesto stručnog i učeničkog povjerenstva.

Dramska skupina

U kategoriji fotografija 1. mjesto stručnog i učeničkog povjerenstva osvojila je fotografija "To nije zezancija" autora Mladena Šapića pod vodstvom profesorice Katarine Ruškan Simić. Plesna skupina svojom koreografijom "River" osvojila je 2. mjesto stručnog povjerenstva i prvo mjesto učeničkog žirija, a pod mentorstvom profesorice Katarine Stokić, činile su ju Ema Peharda, Karla Perlić, Ella Rupčić, Ana Vidović, Petra Abramović. U kategoriji keramika, "Set za čaj" autorice Laure Bilmez, pod vodstvom je profesorice Branke Marić osvojio je visoko 3. mjesto stručnog i učeničkog povjerenstva „Osim osvojenih mjesta jako smo zadovoljni zalaganjem i odgovornim ponašanjem naših učenika,“ rekla je Livija Grubišić.

32

Plesna skupina

 Izvor fotografija: Učenički dom Pakrac