banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

multi radionica

U gradskoj knjižnici sinoć je održana radionica lutkarstva i perkusije kojeg je vodio glumac i redatelj, Igor Baksa.

U 90-minutnoj radionici, Baksa je prikazao tjelesno lutkarstvo kao način umjetničkog izražavanja koji potiče maštu, kreativnost i zabavu bez ekrana, igračaka i ostalih „rekvizita” koji oganičavaju maštu zadanim okvirima. „Lutku ćemo stvoriti uz pomoć golih ruku koristeći se s tri glavna dramsko-scenska lutkarska elementa – pokret, glas, fokus“, objasnio je voditelj radionice. Polaznici su zatim sami kreirali rukama svoju lutku, a komponente su bile: izgled, zvuk i pokret. Nakon toga u paru su kreirali „lutku“ pa su tako nastale bubamare, leptiri…

multipak radionica

„Tjelesna perkusija prirodna je metoda ritmičkog načina izražavanja pri čemu se ritam kreira koristeći samo vlastito tijelo“, rekao je Baksa. Polaznici su vježbali kreiranje ritma lupkajući nogama i rukama u sinkronicitetu. Ova metoda koristi se najčešće za glazbenu kulisu kazališne predstave, točke u školskoj priredbi ili na nastavi glazbenog odgoja.

Koncert Electric corn

Nakon radionice, kuriju Janković rasplesao je požeški bend Electric corn izvodeći plesnu, funky i soul glazbu.

Multipak se danas nastavlja bogatim sadržajem u Dobrom dvorištu gdje će zainteresirani moći ići na Multiizlet, Tour de Pakrac na e-biciklima, a od 13 sati u ponudi je već tradicionalni Multigrah te od 16 sati Glazbeni wellness kojeg će voditi Ivana Marin. Od 20 sati organizirana je Večer pod zvijezdama.
multipak koncert

koncert ljudi

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić