naslovna hvidra

Predstavnici Udruge HVIDR-a Pakrac u prošloj godini sudjelovali su u svim obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda na području Pakraca i Lipika te i u drugim krajevima gdje su stradali hrvatski branitelji, rečeno je 26. svibnja na skupštini održanoj u Domu branitelja u Pakracu.

Obilježili su sve važne obljetnice stradavanja branitelja s područja Pakraca i Lipika, organizirali program obilježavanja obljetnice akcije „Alfa 1991.“ Sudjelovali su na Danima branitelja Splitsko - dalmatinske županije u Kaštel Starom. Već tradicionalno, kao i ranijih godina prigodom Dana Svi sveti predstavnici HVIDR-e Pakrac obišli su grobove umrlih članova koji su sahranjeni na području gradova Pakraca i Lipika i tom prigodom na grobovima zapalili lampione. Održali su tradicionalni 26. ŠNIDOR naše županije, kao i obljetnicu pogibije zamjenika Zapovjednika 76. samostalnog bataljuna pokojnog Marijana Kulhavija Foke i šestorice pripadnika protudiverzantske satnije iz Bjelovara, jubilarni 27. pohod na Planinarski dom „Omanovac“ : „Fokinom stazom“.
hvidra pubika
U prošloj godini, Udruga je prihodovala oko 86.000 kuna od kojih je 3.000 kuna iz proračuna Županije. Grad Pakrac osigurava 60.000 kuna za plaću osobe koja obavlja tajničke poslove za sve udruge članove koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, što se ne broji u navedeni prihod Udruge.

U narednoj godini članovi UHVIDRE planiraju održati već tradicionalne aktivnosti na našem području, uz to i sudjelovati u programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kaštelama i „Danima branitelja Splitsko - dalmatinske županije“, organizirati 28. ŠNIDOR Požeško - slavonske županije 2024. godine, održavati stazu za boćanje te organizirati uređenje spomen - sobe poginulih branitelja.