dan zanimanja učenici

U organizaciji Turističke zajednice Grada Pakraca i Osnovne škole braće Radić na gradskoj šetnici danas je održan treći po redu „Dječji dan zanimanja“ koji ima za cilj osnovnoškolcima predstaviti srednjoškolska usmjerenja i obrtnička zanimanja kako bi se što bolje i kvalitetnije upoznali s odabirom svog daljnjeg obrazovanja.

Na ovogodišnjem „Dječjem danu zanimanja“ predstavljeno je šest škola iz tri županije. Budući srednjoškolci imali su prilike razgovarati s profesorima i učenicima srednjih škola i obrtnicima. Svoja zanimanja predstavile su tri daruvarske srednje škole: Ekonomska i turistička škola, Tehnička škola i Gimnazija Daruvar, zatim Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica, Poljoprivredno-prehrambena škola Požega i Tehnička škola Kutina. Svoj su štand po prvi put izložili Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi te Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca "PAK-RA", koja je predstavila zanimanja projekt menadžer, koordinator projektnih aktivnosti i konzultant. Osim toga, odgovarali su na pitanja kako otvoriti obrt, koje su mogućnosti korištenja aktivnih mjera HZZ-a, kako bi se mladima koji razmišljaju o otvaranju obrta pružile korisne i potrebne informacije. Tradicionalno su se predstavili i policajci, pripadnici Interventne jedinice Policijske uprave Požeško-slavonske i Policijske postaje Pakrac kao i vatrogasci, članovi DVD-a te Muzej Grada Pakraca i nekoliko lokalnih obrtnika. Za učenike koji su još uvijek neodlučni po pitanju svog srednjoškolskog usmjerenja, na štandu Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri mogli su provjeriti svoje sposobnosti i interese i razgovarati sa stručnom osobom.

dan zanimanja šetnica

Pakrački osmaši tijekom cijele školske godine imaju organizirano usmjeravanje u vidu tjednih konzultacija te individualnih razgovora i testiranja kako bi se mogli usmjeriti na željeno zanimanje, stoga današnji dan nekima od njih može pomoći pri donošenju konačne odluke, doznajemo od Nataše Major, psihologinje u osnovnoj školi.

dan-zanimanja1
IMG3779
IMG3761
danzanimanja-tand
dan-zanimanja-tand
dan-zanimanja-policija
dan-zanimanja-pkc
dan-zanimanja-frizeri
dan-zanimanja-daruvar